ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το φρούτο που απογειώνει τη γυναικεία λίμπιντο

Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα γευστικό φρούτο έχει την ιδιότητα να τονώνει τη σεξουαλική διάθεση των γυναικών χάρη σε μια πολύτιμη πολυφαινόλη που περιέχει.

Το φρούτο που απογειώνει τη γυναικεία λίμπιντο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Archives of Gynecology and Obstetrics, οι γυναίκες που αγαπούν τα μήλα απολαμβάνουν καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Οι ερευνητές από το Τμήμα Ουρολογίας του Νοσοκομείου Σάντα Κλάρα στο Τρέντο αξιολόγησαν τη σεξουαλική λειτουργία 731 γυναικών ηλικίας 18 έως 43 ετών. Αρχικά, χώρισαν τις γυναίκες σε δύο ομάδες: στη μία συμμετείχαν οι γυναίκες που κατανάλωναν μήλο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και στην άλλη όσες δεν έτρωγαν μήλο καθημερινά. Στη συνέχεια, οι ερευνητές χορήγησαν στις συμμετέχουσες το Δείκτη Αξιολόγησης Γυναικείας Σεξουαλικής Λειτουργίας (FSFI). Το ερωτηματολόγιο περιελάμβανε 19 ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών (συχνότητα σεξ, ικανοποίηση από το σεξ κ.α.).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, «η καθημερινή κατανάλωση μήλου συσχετίζεται με υψηλότερη βαθμολογία στον δείκτη FSFI στις σεξουαλικά ενεργές γυναίκες».

bigstock Healthy eating woman drinking 131165804

Η αφροδισιακή δράση του μήλου φαίνεται να προκύπτει χάρη στην περιεκτικότητα του φρούτου σε φλοριτζίνη, ένα φλαβονοειδές που μιμείται τη δράση των γυναικείων οιστρογόνων, συμβάλλοντας στην καλύτερη λίπανση του κόλπου και τη γυναικεία ερωτική τόνωση.

Δευτερευόντως, άλλες πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες του μήλου βελτιώνουν τη ροή του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, διευκολύνοντας την επίτευξη του οργασμού.

Δείτε κι αυτό:

Έντεκα τροφές για καλύτερη ερωτική ζωή!

One night stand: Οι λόγοι που το μετανιώνουν άντρες και γυναίκες

Τα έξι DON’Ts του πρώτου ραντεβού