ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι καινούριο μάθαμε για το σεξ μέσα στο 2016

Άλλη μια χρονιά φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και φυσικά δεν έλειψαν οι επιστημονικές εξελίξεις σε ένα πεδίο που πάντα μας κεντρίζει το ενδιαφέρον, αυτό της σεξουαλικότητας και των ερωτικών σχέσεων.

Τι καινούριο μάθαμε για το σεξ μέσα στο 2016

Μοιραζόμαστε λοιπόν μαζί σας τις πιο... σέξι έρευνες του 2016!

- Γιατί είναι τόσο απολαυστικό το σεξ

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι το σεξ συνοδεύεται από το αίσθημα της ικανοποίησης, ποιες είναι όμως οι βιολογικές αιτίες που συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τα ευρήματα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν των ΗΠΑ, τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Socioaffective Neuroscience & Psychology, το σεξ προκαλεί στον εγκέφαλο μαζική απελευθέρωση νευροχημικών ουσιών – χημικών «αγγελιαφόρων» που ενισχύουν την συναισθηματική ανάπτυξη, προωθούν την οικειότητα και καλλιεργούν την αγάπη. Αυτές οι ουσίες καθορίζουν το επίπεδο απόλαυσης κατά τη σεξουαλική επαφή και λειτουργούν ως «μονάδα μέτρησης» της έντασης του οργασμού.

- Ποια είναι η «φυσιολογική» διάρκεια στο σεξ

Αναλύοντας στοιχεία από πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, ο ψυχολόγος Δρ Brendan Zietsch από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή διαρκεί από 33 δευτερόλεπτα έως 44 λεπτά. Η μέση διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι τα 5,4 λεπτά.

- Ποιοι κάνουν συχνότερα σεξ

Θα περίμενε κανείς οι νέοι σήμερα να κάνουν περισσότερο σεξ απ’ ό,τι οι συνομήλικοί τους που έζησαν αρκετές δεκαετίες πριν, όμως τα στατιστικά φαίνεται να διαψεύδουν την πεποίθηση αυτή. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, λιγότεροι Millennials (ή Γενιά Y, όσοι γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και μέχρι λίγο μετά το 2000) κάνουν σεξ σε σύγκριση με άτομα που γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’60. Από την άλλη, δημοσκόπηση που έγινε στον Καναδά έδειξε ότι οι ενήλικες 40 ετών και άνω κάνουν αρκετά συχνά σεξ και μάλιστα δεν διστάζουν να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα.

bigstock Hot Love Under Shower 143809670

- Ποιες είναι οι ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος

Η εμμονή με το σημείο G φαίνεται να έχει πια ξεθωριάσει, αφού πλέον γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η γυναικεία σεξουαλική απόλαυση είναι μια εμπειρία συνολική, που πηγάζει από περισσότερα από ένα σημεία του σώματος. Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κονκόρντια του Καναδά, οι ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος δεν περιορίζονται μόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ούτε μένουν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας. Πέρα από τις «κλασικές» ερωτογενείς ζώνες, ο οργασμός μπορεί να ξεκινήσει και από τα χείλη, τη θηλή, το αυτί, τον λαιμό ή και τα δάχτυλα, γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Socioaffective Neuroscience & Psychology.

- Ποιος ο ρόλος του γυναικείου οργασμού στη γονιμότητα

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στα τέλη Οκτωβρίου στην επιθεώρηση Socioaffective Neuroscience & Psychology υπέδειξε ότι ο γυναικείος οργασμός ενισχύει τη γονιμότητα έως και κατά 15%, καθώς διευκολύνει την κατακράτηση σπέρματος στον γυναικείο κόλπο.

- Ποιοι απολαμβάνουν συχνότερα το στοματικό σεξ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού των ΗΠΑ και τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι η στάση τόσο των αντρών όσο και των γυναικών απέναντι στο στοματικό σεξ διαφέρει ανάλογα με τον αποδέκτη της σεξουαλικής πρακτικής: και τα δύο φύλα πιστεύουν ότι το στοματικό σεξ που απευθύνεται στη γυναίκα είναι πιο «σοβαρή υπόθεση» απ’ ότι όταν ο αποδέκτης είναι ο άντρας, άποψη που αντανακλά την αρνητική εικόνα που έχουν και τα δύο φύλα απέναντι στα γυναικεία γεννητικά όργανα. Επίσης, και τα δύο φύλα χαρακτήρισαν το στοματικό σεξ πιο «δυσάρεστο» όταν απευθύνεται στη γυναίκα και παράλληλα επισήμαναν ότι θεωρούν πρακτικά πιο εύκολο το στοματικό σεξ που απευθύνεται στον άντρα.

- Πώς διατηρείται το σεξουαλικό ενδιαφέρον στις μακροχρόνιες σχέσεις

Ερευνητές από τη Σχολή Ψυχολογίας Baruch Ivcher και το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ διαπίστωσαν ότι ορισμένα ζευγάρια καταφέρνουν να αποφύγουν την «παγίδα» της άνεσης και να διατηρήσουν το πάθος στη σχέση τους ακόμη και μετά από πολύ καιρό. Τα ζευγάρια αυτά, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, δίνουν έμφαση στη φροντίδα του συντρόφου και κάνουν ο ένας τον άλλο να νιώθει ξεχωριστός. Οι ερευνητές περιγράφουν συνολικά τις συμπεριφορές αυτές ως ανταποκρισιμότητα (responsiveness), την οποία θεωρούν υγιή έκφανση της οικειότητας.

Δείτε κι αυτό:

Το συχνό σεξ είναι το «κλειδί» για δυνατή μνήμη!