ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τη «χρυσή τριάδα» που εγγυάται τον γυναικείο οργασμό ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Ο γυναικείος οργασμός χαρακτηρίζεται παραδοσιακά ως «περίπλοκος», «δύσκολος» ή ακόμη και «άπιαστος», τουλάχιστον συγκριτικά με τον αντρικό, καθώς υπάρχει ομοφωνία στους επιστημονικούς κύκλους ότι για το αποκαλούμενο ωραίο φύλο δεν είναι τόσο εύκολο να φτάσει στην κορύφωση όσο για το «ισχυρό». Ευχάριστα νέα φέρνει όμως μια νέα μελέτη από ερευνητές στις ΗΠΑ, καθώς ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τη «χρυσή τριάδα» των παραγόντων που εξασφαλίζουν στις γυναίκες τον οργασμό στο σεξ.

Τη «χρυσή τριάδα» που εγγυάται τον γυναικείο οργασμό ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, βασίστηκε στις απαντήσεις περισσότερων από 52.000 ανθρώπων ηλικίας 18 έως 65 ετών που διατηρούσαν μόνιμη σχέση.

Αρχικά, η μελέτη επιβεβαιώνει ότι πράγματι υπάρχει χάσμα μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά τον οργασμό, αφού οι απαντήσεις των συμμετεχόντων υπέδειξαν ότι οι άντρες φτάνουν στην κορύφωση συχνά ή και πάντα σε ποσοστό 95%, ενώ την ίδια απάντηση έδωσαν οι γυναίκες σε ποσοστό μόλις 65%!

Το ενδιαφέρον κομμάτι της μελέτης όμως ήταν αυτό που αφορούσε τις αιτίες πίσω από το χάσμα και πώς αυτό μπορεί να γεφυρωθεί. Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 30 παράγοντες που πιθανώς επηρεάζουν τη συχνότητα του οργασμού και κατέληξαν στη «χρυσή τριάδα» που συσχετίστηκε με μεγαλύτερη συχνότητα οργασμού στις γυναίκες. Αυτή είναι:

1. διέγερση των γεννητικών οργάνων

2. παθιασμένα φιλιά

3. στοματικό σεξ

https://www.instagram.com/p/

Μπορεί να σας μοιάζει προφανές ότι οι παράγοντες αυτοί διευκολύνουν τη γυναίκα να φτάσει στην κορύφωση, ωστόσο για τους άντρες συμμετέχοντες φάνηκε πως δεν είναι! «Περίπου το 30% των αντρών δήλωσαν ότι η ίδια η διείσδυση είναι ο καλύτερος τρόπος να φτάσει η γυναίκα σε οργασμό» αναφέρει η Ελίζαμπεθ Λόυντ, καθηγήτρια βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και μία εκ των συντακτών της μελέτης, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, ωστόσο οι απαντήσεις των γυναικών υπέδειξαν πως ο οργασμός επιτυγχάνεται με τον τρόπο αυτόν συχνά ή πάντα μόνο σε ποσοστό 35%. Παράλληλα, ποσοστό 44% των γυναικών δήλωσαν ότι δεν φτάνουν σε οργασμό με τη διείσδυση σχεδόν ποτέ ή και ποτέ. Αντιθέτως, το συντριπτικό 80% των γυναικών δήλωσαν ότι φτάνουν σε οργασμό πάντα ή σχεδόν πάντα χάρη στη «χρυσή τριάδα», ακόμη και χωρίς κολπική επαφή.

Άλλοι παράγοντες που φάνηκε να βοηθούν τις γυναίκες να φτάσουν στην κορύφωση ήταν τα τρυφερά λόγια κατά τη σεξουαλική επαφή (π.χ. ένας εκ των δύο συντρόφων είπε «σ’ αγαπώ»), η αλλαγή στάσης κατά τη διάρκεια του σεξ και η μουσική υπόκρουση.

Όσο για τους άντρες, φάνηκε να μην τους... σταματά τίποτα, αφού κανένας από τους παράγοντες που εξετάστηκαν δεν συσχετίστηκε σε αξιόλογο βαθμό με μεγαλύτερη συχνότητα οργασμού!

Δείτε κι αυτό:

Τα γυναικεία χείλη προδίδουν την… ευκολία οργασμού

Ποια είναι η «ιδανική» συχνότητα στο σεξ

Σε πόση ώρα μπορεί ο άντρας να φτάσει ξανά σε στύση μετά τον οργασμό