ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πατρότητα: Πώς επηρεάζει την ερωτική επιθυμία του άνδρα

Η γέννηση ενός μωρού αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού, μπορεί όμως να έχει επιπτώσεις στη σεξουαλική του ζωή.

Πατρότητα: Πώς επηρεάζει την ερωτική επιθυμία του άνδρα

Όπως έδειξε σχετική μελέτη, η ερωτική επιθυμία των ανδρών είναι μειωμένη για αρκετούς μήνες μετά τον τοκετό.

Ειδικότερα, μόνο ο ένας στους τρεις νέους πατέρες ανακτούν την ερωτική τους επιθυμία και δραστηριότητα μέσα στις πρώτες έξι εβδομάδες από τη γέννηση του μωρού τους.

Άλλοι τόσοι χρειάζονται 7 έως 12 εβδομάδες για να ξανακάνουν σεξ, ενώ ο ένας στους πέντε νέους πατέρες δεν ασχολούνται με το θέμα παρά τρεις ή περισσότερους μήνες αργότερα.

bigstock Newborn sleeping in baby swing 116576582

Οι ειδικοί λένε ότι εκτός από το στρες της νέας άφιξης στην οικογένεια, πολλοί πατέρες νιώθουν πολύ κουρασμένοι για να ασχοληθούν με το σεξ, ενώ άλλοι αισθάνονται παραγκωνισμένοι από τις συντρόφους τους, που μοιραία ασχολούνται νυχθημερόν με το μωρό.

Πάντως πολύ σημαντικό ρόλο στην μείωση της ερωτικής επιθυμίας τους παίζει και η έλλειψη χρόνου.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν επιστράτευσαν 114 νέους πατέρες, ηλικίας 19 έως 54 ετών, για να αξιολογήσουν την σεξουαλική τους συμπεριφορά και απόλαυση κατά το πρώτο τρίμηνο μετά τον τοκετό.

Συνολικά, το 82% ανέκτησαν την ερωτική τους ζωή μέσα στο τρίμηνο, ενώ το 18% χρειάσθηκαν περισσότερο χρόνο.

Οι κυριότεροι λόγοι που επηρέαζαν την ερωτική επιθυμία τους ήταν η έλλειψη χρόνου, οι συνήθειες ύπνου του μωρού, το στρες και το ατομικό επίπεδο κούρασης.

Διαβάστε επίσης:

Κάθε πέρυσι και συχνότερα, όσον αφορά το σεξ, δείχνει νέα έρευνα!