ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ζευγάρια: Συμβουλές για αποτελεσματική επίλυση της διαφωνίας

Στην περίπτωση καυγά και διαφωνίας, ο βασικός παράγοντας που καθορίζει την εξέλιξη της σχέσης είναι η μέθοδος αντιμετώπισης που θα εφαρμόσουμε.

Ζευγάρια: Συμβουλές για αποτελεσματική επίλυση της διαφωνίας

Στην περίπτωση καυγά και διαφωνίας, ο βασικός παράγοντας πουκαθορίζει την εξέλιξη της σχέσης είναι η μέθοδος αντιμετώπισης που θαεφαρμόσουμε.


Οι διαφωνίες είναι συχνές ακόμη και ανάμεσα στα πιοαγαπημένα ζευγάρια. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους καταστάσεις μεάμεσο και αποφασιστικό τρόπο, ενώ παράλληλα να δείχνουμε σεβασμό.


Μερικές στρατηγικές διαχείρισης που προτείνουν οι σύμβουλοιζευγαριών είναι οι εξής:


1. Παύση και συμμόρφωση

Όταν νιώθουμε το θυμό να μας πνίγει, είναι καλό να κάνουμεμια σύντομη παύση για να ανασυγκροτηθούμε. Μια βαθιά ανάσα είναι αρκετή για ναχαλαρώσουμε και να διαπραγματευτούμε χωρίς εντάσεις.


2. Προσοχή στις χειρονομίες και τις εκφράσεις του προσώπου

Η επικοινωνία δε βασίζεται μόνο στις λέξεις, αλλά και στηγλώσσα του σώματος. Οι χειρονομίες και οι εκφράσεις του προσώπου συμβάλλουνώστε να περάσουμε το μήνυμα που θέλουμε ή αντίθετα μπορεί να δώσουν λάθοςεντυπώσεις και να πυροδοτήσουν παρεξηγήσεις.


3. Μη ρίχνετε λάδι στη φωτιά

Η επιθετικότητα σε λεκτικό ή σωματικό επίπεδο είναιαδικαιολόγητη. Συγκεκριμένα, η κριτική, η περιφρόνηση και η σωματική βίαμπορούν να θέσουν μια διαφωνία εκτός ελέγχου.


4. Ανάληψη ευθυνών

Μπορούμε να γλιτώσουμε πολύτιμο χρόνο αν παραδεχθούμεέγκαιρα τα λάθη μας. Η ανάληψη ευθυνών δεν είναι αδυναμία, αντιθέτως δείχνειότι έχουμε αυτογνωσία και ακέραιο χαρακτήρα.


5. Συγχώρεση

Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι μας κάνουμε λάθη. Η αλαζονείατης άρνησης μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική σε κάθε σχέση.