ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BBC: Η βιταμίνη D ενισχύει το μυϊκό σύστημα των παιδιών

Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέονται άμεσα με την καλύτερη ανάπτυξη των μυών του παιδιού, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

BBC: Η βιταμίνη D ενισχύει το μυϊκό σύστημα των παιδιών

Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνηςσυνδέονται άμεσα με την καλύτερη ανάπτυξη των μυών του παιδιού, υποστηρίζουν οιερευνητές.


Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 678 παιδιά και δημοσιεύεταιστο επιστημονικό περιοδικό Endocrine Research δείχνει ότι η βιταμίνη Dσυμβάλλει σημαντικά ώστε τα παιδιά να αναπτύσσουν μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη στηνηλικία των τεσσάρων ετών.


Η ομάδα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτονυποστηρίζει ότι αυτό το μυϊκό πλεονέκτημα μπορεί να διατηρηθεί καθ’ όλη τηδιάρκεια της ζωής.


Είναι πιθανό η μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη που παρατηρείται σταπαιδιά στην ηλικία των τεσσάρων ετών να διατηρείται και στην ενήλικη ζωή, μεαποτέλεσμα την πρόληψη παθήσεων που σχετίζονται με την απώλεια μυϊκής μάζας μετην πάροδο των ετών.


Η ερευνητική ομάδα αξιολόγησε την επίδραση της βιταμίνης Dστην υγεία του παιδιού. Διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που παρουσίαζαν υψηλάεπίπεδα κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης είχαν περισσότερεςπιθανότητες να γεννήσουν δυνατά παιδιά.


Περαιτέρω έρευνες που πραγματοποιούνται επί τουπαρόντος από το ίδιο Πανεπιστήμιο θα ρίξουν περισσότερο φως στην επίδραση τωνσυμπληρωμάτων της βιταμίνης, ώστε να αξιολογηθούν τα ακριβή οφέλη της στηνυγεία των παιδιών.