ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνα: Δημιούργησαν γουρούνια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι

Μια ομάδα επιστημόνων από την Κίνα δημιούργησε γουρούνια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι, χάρη σε μια τεχνική που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, στην Ιατρική Σχολή της Μανόα.

Κίνα: Δημιούργησαν γουρούνια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι

Μια ομάδα επιστημόνων από την Κίνα δημιούργησε γουρούνια πουφωσφορίζουν στο σκοτάδι, χάρη σε μια τεχνική που αναπτύχθηκε από τοΠανεπιστήμιο της Χαβάης, στην Ιατρική Σχολή της Μανόα.


Οι ερευνητές χορήγησαν με ένεση στα γουρούνια μια φθορίζουσαπρωτεΐνη από το DNA της μέδουσας. Η ίδια τεχνική είχε χρησιμοποιηθεί πριν από μερικούςμήνες στην Τουρκία για να δημιουργηθούν τα πρώτα φωσφορίζοντα κουνέλια (φωτογραφία).




Σκοπός της κλινικής δοκιμής είναι να βρεθεί ένας αποτελεσματικόςκαι οικονομικός τρόπος να χορηγούνται ωφέλιμα γονίδια σε ανθρώπους ώστε ναθεραπεύονται σοβαρές γενετικές διαταραχές.


Για παράδειγμα, η τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σεάτομα με αιμορροφιλία, μια πάθηση στην οποία ο οργανισμός αδυνατεί να ελέγξειτο σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Ο μηχανισμός αυτός χρησιμοποιείται για νασταματά η αιμορραγία, όταν διακόπτεται η συνέχεια ενός αιμοφόρου αγγείου.


Οι ερευνητές δηλώνουν πως τα φωσφορίζονταγουρούνια δεν παρουσιάζουν καμία επιπλοκή λόγω της πρωτεΐνης και το προσδόκιμοζωής τους αναμένεται να φτάσει στο φυσιολογικό.