ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μουντιάλ 2014: Σε ποια κατηγορία η Ελλάδα σηκώνει το τρόπαιο

Έναν άκρως ενδιαφέρον και εναλλακτικό πίνακα με τις 32 εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας δημιούργησε η Wall Street Journal. Ο τρόπος που η κάθε χώρα ανταγωνίζεται την άλλη δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, αλλά με άλλους τομείς της καθημερινότητας των κατοίκων της κάθε χώρας και μερικών πρωτότυπων στατιστικών στοιχείων.

Μουντιάλ 2014: Σε ποια κατηγορία η Ελλάδα σηκώνει το τρόπαιο

Για παράδειγμα, ποια χώρα από τις 32 του Μουντιάλ έχει τον μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας; Ποια είναι η πιο πυκνοκατοικημένη; Ποια χώρα έχει τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα ανά κάτοικο;

Η λίστα είναι μεγάλη και υπάρχει μία κατηγορία που η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε αυτό το ιδιότυπο "Μουντιάλ".

Όχι, δεν είναι η ανεργία: Εκεί είναι πρώτη η Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 44,3%. Σε αυτή την κατηγορία η Ελλάδα φτάνει μέχρι τους 8 του Μουντιάλ, όπου παίζει με το Καμερούν και αποκλείεται!

Όχι, δεν είναι ούτε ο πληθωρισμός: Εκεί δεν περνάμε καν τον όμιλο, αφού μας αποκλείουν Ακτή Ελεφαντοστού και Κολομβία.

Η Ελλάδα όμως σηκώνει την κούπα στην κατηγορία... των πιο φανατικών καπνιστών. Σύμφωνα με την Wall Street Journal και βάσει στατιστικών στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάθε Έλληνας καπνιστής, καπνίζει κατά μέσο 2.795 τσιγάρα τον χρόνο. Στον τελικό για την (θλιβερή) αυτή πρωτιά, παίζουμε με την Ρωσία, την οποία κερδίζουμε με δυσκολία.

Κάντε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία για να δείτε την πλήρη λίστα με τους νικητές κάθε μίας από τις δεκάδες ειδικές κατηγορίες:

gr

Διαβάστε επίσης:

Παραπληγικός έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα του Μουντιάλ (pics & vid)

Όσοι παρακολουθήσουν το Μουντιάλ θα γυμναστούν από τον... καναπέ!

Μουντιάλ 2014: Συμβουλές για όσους ταξιδέψουν Βραζιλία