ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα κατοικίδιο μας βοηθά να είμαστε πιο υγιείς!

Ένα κατοικίδιο δεν είναι μόνο καλή παρέα, αλλά συμβάλλει σημαντικά στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

Ένα κατοικίδιο μας βοηθά να είμαστε πιο υγιείς!

Δείτε πώς!

1. Περισσότερη κινητικότητα
Οι καθημερινές υποχρεώσεις δε μας αφήνουν πολύ χρόνο για γυμναστική. Όμως το καθημερινό παιχνίδι και μια βόλτα με το σκύλο είναι ένας καλός τρόπος να κινηθούμε λίγο περισσότερο. Έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έδειξε ότι όσοι έχουν σκύλο και τον βγάζουν συστηματικά βόλτα είναι σε καλύτερη φόρμα και έχουν λιγότερες πιθανότητες να ξεπεράσουν τα όρια του φυσιολογικού Δείκτη Μάζας Σώματος.

2. Λιγότερο στρες και περισσότερη αυτοπεποίθηση
Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίου έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται καλύτερα σε συνθήκες στρες, χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα όπως η αύξηση των καρδιακών παλμών ή οι αρρυθμίες.

3. Προστασία από τις αλλεργίες
Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA δείχνει ότι τα παιδιά που έχουν επαφή με το τρίχωμα των ζώων σε μικρή ηλικία είναι πιο πιθανό να μην παρουσιάσουν αλλεργίες στη μετέπειτα ζωής τους.

4. Περισσότερη κοινωνικοποίηση
Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Applied Developmental Science δείχνει ότι οι νέοι που φροντίζουν ένα κατοικίδιο και αφιερώνουν χρόνο σε αυτό νιώθουν και μεγαλύτερη οικειότητα προς το κοινωνικό σύνολο και τους ανθρώπους που έχουν στη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 λόγοι που ο σκύλος κάνει τη ζωή μας καλύτερη
Γάτα, σκύλος ή κουνέλι: Τι δείχνει το κατοικίδιό σας για την προσωπικότητά σας
Οι 10 τροφές που μπορεί να σκοτώσουν το σκύλο σας