ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 10 πράγματα που θα σας κάνουν να δείχνετε επιτυχημένοι!

Μπορεί να έχετε υψηλό IQ, να έχετε πολλές δεξιότητες, γνώσεις και ικανότητες, αν, ωστόσο, δεν γνωρίζετε πώς να τις εξωτερικεύετε, τότε το μόνο βέβαιο είναι πως έχετε ελάχιστες πιθανότητες να σας «ανακαλύψει» κάποιος και να τις αναγνωρίσει.

Τα 10 πράγματα που θα σας κάνουν να δείχνετε επιτυχημένοι!

Η μισή επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πρώτη εντύπωση που θα δώσετε και το κατά πόσο επιτυγχάνετε να σας προσέχουν οι γύρω σας.

Δείτε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ask Men, ποιες συνήθειες πρέπει να υιοθετήσετε, προκειμένου να αποπνέετε τον «αέρα της επιτυχίας»!

Μιλάτε για τα κατορθώματά σας αλλά διακριτικά

Αν περιαυτολογείτε συνέχεια, το πιο πιθανό είναι να χάσετε το σεβασμό όλων. Να θυμάστε ότι είναι εξίσου σημαντικό να αναγνωρίζετε την επιτυχία και των γύρω σας. Έτσι θα αυξήσετε τις πιθανότητες να αναγνωρίζουν και αυτοί τη δική σας.

Να είστε επικοινωνιακοί

Να σκέφτεστε πριν μιλάτε. Πρέπει να λέτε τις σωστές κουβέντες, με το σωστό τρόπο, χωρίς περιθώρια για παρεξηγήσεις και φυσικά... στα σωστά άτομα. Ακούτε τους άλλους και μην τους διακόπτετε. Έτσι έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας ακούσουν και αυτοί.

Όταν πρέπει να αποχωρήσετε, κάντε το ευγενικά

Μην χρησιμοποιήσετε σε καμία περίπτωση δικαιολογίες που μπορεί να εκληφθούν ως ανειλικρινείς.

Μάθετε όσα χαρακτηρίζουν έναν bon vivant

Για να μπορέσετε να αρχίσετε να κινείστε σε άλλους κύκλους, ίσως πρέπει να μάθετε ορισμένα πράγματα για την υψηλή γαστρονομία, το καλό κρασί, τις τέχνες και τη λογοτεχνία.

Προσέχετε τους τρόπους σας

Οι καλοί τρόποι πάντα αξιολογούνται θετικά, ακόμη και αν δεν το αντιλαμβάνεστε.

Μη φοβάστε να μιλήσετε δημόσια

Για να κερδίσετε την προσοχή του ακροατηρίου θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τις δημόσιες ομιλίες. Έτσι θα παρουσιάσετε πιο εύκολα αυτά που έχετε να πείτε.

Διατηρήστε ένα δίκτυο επαφών

Όσο περισσότερους ανθρώπους γνωρίζετε, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα σας παρουσιάζονται.

Κάντε ταξίδια

Προσπαθήστε να ρουφάτε γνώσεις από άλλους πολιτισμούς και να τις παρουσιάζετε. Όταν ταξιδεύει κανείς δείχνει ότι είναι ανήσυχος και περίεργος για το τι άλλο υπάρχει στον κόσμο.

Προσοχή στο ντύσιμο

Το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι άλλοι είναι η εξωτερική σας εμφάνιση. Είναι αυτή που θα καθορίσει την «πρώτη εντύπωση» που θα κάνετε.

Να γνωρίζετε τι συμβαίνει γύρω σας

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πάντα τι συμβαίνει γύρω τους, έχουν άποψη για τα τρέχοντα γεγονότα και μπορούν να συζητήσουν επί παντός επιστητού.