ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορυφαίοι ερευνητές για το AIDS ανάμεσα στα θύματα από την κατάρριψη του Boeing

Περίπου 100 από τους επιβάτες του αεροσκάφους με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία, είχαν ως τελικό προορισμό τους την Αυστραλία και συγκεκριμένα το 20ό συνέδριο για την καταπολέμηση του AIDS, που ξεκινά την Κυριακή στη Μελβούρνη.

Κορυφαίοι ερευνητές για το AIDS ανάμεσα στα θύματα από την κατάρριψη του Boeing

Ανάμεσά τους φαίνεται ότι ήταν και ο Γεπ Λάνγκε, με 30 χρόνια έρευνας στη μάχη κατά του ιού και της ασθένειας. Ήταν πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας για το AIDS (IAS), η οποία και διοργανώνει το συνέδριο και υπέρμαχος της διάθεσης φθηνών φαρμάκων για την ασθένεια σε χώρες της Αφρικής.

«Εάν ήταν στην πτήση, τότε έχουμε χάσει έναν γίγαντα στη μάχη κατά της ασθένειας», δήλωσε στο Reuters ο σημερινός πρόεδρος της IAS, Κρις Μπέυρερ.

«Υπήρχαν μεγάλα κεφάλια στη μάχη κατά του HIV στο αεροπλάνο», ανέφερε στον Guardian ο καθηγητής Ρίτσαρντ Μπόιντ που συμμετέχει στη διοργάνωση.

«Αυτό θα έχει επιπτώσεις παγκοσμίως, επειδή, όταν χάνονταν ηγέτες στην έρευνα, πάντα υπάρχει αντίκτυπος. Η γνώση των ανθρώπων αυτών είναι αναντικατάστατη», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία προέρχονται από την επικοινωνία μέσω mail των επιβαινόντων με άλλους συμμετέχοντες στο συνέδριο.