ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακάλυψαν νέο ιό που υπάρχει στους μισούς ανθρώπους παγκοσμίως! (video)

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα νέο ιό που δεν είχε εντοπιστεί ποτέ ξανά μέχρι σήμερα και ο οποίος υπάρχει στο στομάχι ή/και το εντερικό σύστημα σε πάνω από τους μισούς ανθρώπους του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ανακάλυψαν νέο ιό που υπάρχει στους μισούς ανθρώπους παγκοσμίως! (video)

Αναλύοντας γενετικό υλικό που βρέθηκε σε εντερικά δείγματα, η διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε τον ιό "CrAssphage".

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο νέος αυτός ιός θα μπορούσε να επηρεάσει την συμπεριφορά και λειτουργία μερικών από τα πιο κοινά βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο του ανθρώπου.

Ο επικεφαλής της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature Communications, καθηγητής Robert Edwards, υποστηρίζει ότι "είναι ασυνήθιστο να ψάχνουμε για νέους ιούς και τελικά να εντοπίζουμε έναν (...) και είναι ακόμα πιο ασυνήθιστο να συνειδητοποιούμε ότι αυτός ο ιός υπάρχει σε τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων (...) το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν είχε γίνει αντιληπτός είναι πολύ παράξενο".

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο νέος ιός ανήκει στην κατηγορία των "βακτηριοφάγων", οι οποίοι είναι ένας τύπος ιών που προσβάλλει τα βακτήρια στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι βακτηριοφάγοι μπορεί να συμβάλουν στον έλεγχο της συμπεριφοράς των βακτηρίων που προσβάλλουν. Μερικοί κάνουν πιο εύκολο για τα βακτήρια αυτά να εγκλιματιστούν στο περιβάλλον τους και άλλοι επιτρέπουν στα βακτήρια να γίνουν πιο ισχυρά.

Ο καθηγητής Edwards προσθέτει: "(Οι βακτηριοφάγοι) είναι κρίσιμα συστατικά του εντερικού μας συστήματος, βοηθώντας τον έλεγχο της ανάπτυξης των βακτηριακών πληθυσμών και επιτρέποντας μια μεγαλύτερη ποικιλία των ειδών των βακτηρίων αυτών".

Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, ο ιός CrAssphage προσβάλλει έναν από τους πιο κοινούς τύπους βακτηρίων στον οργανισμό μας.

Πλέον, οι επιστήμονες προσπαθούν να αναπτύξουν τον ιό σε ελεγχόμενο εργαστηριακό περιβάλλον και υποστηρίζουν ότι το επόμενο βήμα είναι να προσδιοριστεί ο ακριβής τρόπος που λειτουργεί ο ιός CrAssphage στο εντερικό σύστημα του ανθρώπου.