ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντοκιμαντέρ "Microbirth": Τα μυστικά του τοκετού μέσα από το μικροσκόπιο

Ο τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 30 χρόνια. Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας.

Ντοκιμαντέρ "Microbirth": Τα μυστικά του τοκετού μέσα από το μικροσκόπιο

Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο "MICROBIRTH", ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που προβάλλεται παγκοσμίως (και στην Ελλάδα) σε επίσημη ταυτόχρονη πρεμιέρα σήμερα, Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014.

Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της «σποράς του μικροβιόματος του μωρού» στη διάρκεια του τοκετού, με τα ίδια τα βακτήρια της μητέρας –τα βακτήρια αυτά που βοηθούν να «εκπαιδευτεί» το ανοσοποιητικό σύστημα για να μπορεί να αναγνωρίσει τι είναι «φιλικό» και τι «εχθρικό». Αυτή η σπορά των βακτηρίων είναι απαραίτητη ακόμα και όταν ένας φυσικός τοκετός δεν είναι εφικτός.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική τομή έχουν περίπου ένα 20% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος, 20% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου-1 και αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν παχυσαρκία ή γαστρεντερικές διαταραχές, όπως η νόσος του Crohn ή κοιλιοκάκη. Όλες οι διαταραχές αυτές συνδέονται με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δείτε ΕΔΩ τα σημεία προβολής του ντοκιμαντέρ "MICROBIRTH" σε όλη την Ελλάδα

Η ταινία έρχεται στην Ελλάδα ως μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas.

10633145 10204053372686429 7112743816614026953 o