ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διακόπτουν στη μέση τα χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών

Το μέγεθος του προβλήματος της έλλειψης βασικών υλικών για την περίθαλψη των ασθενών στην Ελλάδα, καταγράφεται από μία και μόνο περίπτωση στην Πάτρα.

Διακόπτουν στη μέση τα χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Press Time", μια νεαρή γυναίκα έζησε τον δικό της Γολγοθά, όταν την ώρα που βρισκόταν στο χειρουργικό τραπέζι, άκουσε τους γιατρούς να παρακαλάνε τη διοίκηση να ζητήσει από τις προμηθεύτριες εταιρείες να φέρουν υλικά για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την επέμβαση, που βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη!

Η νεαρή γυναίκα αναγκάστηκε να έρθει σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας έχουν σταματήσει ή έχουν ελαχιστοποιηθεί οι επεμβάσεις υψηλών απαιτήσεων οι οποίες θεωρούνται κοστοβόρες και απαιτούν αναλώσιμα για τα οποία οι προμηθευτές ζητούν άμεση πληρωμή.

Οι ελλείψεις αφορούν κυρίως σε φτηνά υλικά μεγάλης κατανάλωσης και είναι μόνιμες. Για 10 μέρες μπορεί να μην υπάρχει κάποιο υλικό και για 10 μέρες να μην υπάρχει κάποιο άλλο. Πάντα κάτι λείπει ή αυτό που υπάρχει είναι κακής ποιότητας.

Έτσι οι γιατροί αναγκάζονται να προχωρούν σε "ευρεσιτεχνίες" και να χρησιμοποιούν ό,τι υλικά έχουν διαθέσιμα για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη φροντίδα των ασθενών, τη στιγμή που το κόστος για τα νοσοκομεία αυξάνεται διαρκώς.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστιες ελλείψεις εμβολίων στην αγορά - οι φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση από τον ΕΟΦ