ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι θησαυρίζουν από τον Έμπολα

Μπορεί ο παγκόσμιος πληθυσμός να παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού του Έμπολα από τη Δυτική Αφρική σε άλλες ηπείρους του πλανήτη και τις αγωνιώδεις, πλέον, προσπάθειες της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας να βρει το αντίδοτο και να τον περιορίσει, όμως υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που χαίρονται από αυτές τις εξελίξεις καθώς κυριολεκτικά θησαυρίζουν αυτές τις μέρες.

Ποιοι θησαυρίζουν από τον Έμπολα

Πρώτη και πιο αντιπροσωπευτική περίπτωση είναι η αμερικανική εταιρεία Lakeland Industries, η οποία προ της επιδημίας του Έμπολα ήταν μια μικρομεσαία εταιρεία, με λιγότερους από 100 υπαλλήλους, που κατασκεύαζε ειδικές στολές προστασίας από τα μικρόβια, αέρια και χημικά και τις ανάλογες μάσκες. Αυτές οι στολές, που ονομάζονται Hazmat, είναι πλέον ανάρπαστες και εκτός από τις ΗΠΑ εξάγονται σε μεγάλες ποσότητες στην Αφρική. Έτσι μέσα σε λίγους μήνες η εταιρεία υπερδιπλασίασε την παραγωγή της και η μετοχή της εκτοξεύθηκε κατά 245%!

Αντίστοιχες ιστορίες κέρδους μέσα στην "λαίλαπα" του Έμπολα υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες. Η Tekmira Pharmaceuticals, που παρασκευάζει το φάρμακο TKM-Ebola και το οποίο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί έστω και χωρίς απόλυτα θετικά αποτελέσματα, εμφανίζει πλέον κέρδος τη στιγμή που πριν από ένα χρόνο είχε συνολικές πωλήσεις μόλις 15,5 εκατ. δολαρίων και απώλειες 87 σεντς ανά μετοχή. Πλέον, τα επενδυτικά κεφάλαια εισρέουν σωρηδόν και η εταιρεία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ακόμα και των επίσημων αμερικανικών αρχών.

Δείτε μερικές ακόμα χαρακτηριστικές περιπτώσεις εταιρειών που "θησαυρίζουν" λόγω των εξελίξεων στην επιδημία του Έμπολα:

ebola-companies

Φωτογραφία: εφημερίδα "Πρώτο Θέμα της Κυριακής"

Πηγή: εφημερίδα "Πρώτο Θέμα της Κυριακής"

Διαβάστε επίσης:

Έμπολα: Αμφισβητούν τώρα την αποτελεσματικότητα της καραντίνας των 21 ημερών

Έμπολα: Το ιδιωτικό τζετ με το οποίο δε θέλει να ταξιδέψει κανείς! (vids+pics)

Έμπολα: Αυτά είναι τα φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής

Έμπολα: 7 στους 10 Έλληνες ανησυχούν ότι ο ιός θα έρθει και στην χώρα μας