ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε ο πιο παχύσαρκος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Keith Martin, ο Λονδρέζος ο οποίος είχε φτάσει να έχει σωματικό βάρος που άγγιζε τα 445 κιλά και θεωρείτο ο πιο παχύσαρκος άνθρωπος στον κόσμο, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών από πνευμονία και ενώ έπασχε εδώ και χρόνια από διαβήτη τύπου 2.

Πέθανε ο πιο παχύσαρκος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Keith έκανε τα τελευταία δύο χρόνια μια ύστατη προσπάθεια να χάσει αρκετό βάρος, προκειμένου να μπορέσει να υποβληθεί σε εγχείρηση στομάχου που θα τον βοηθούσε να χάσει ακόμα περισσότερα κιλά σταδιακά.

Η επέμβαση έγινε πέρυσι και ήταν επιτυχής, αλλά ο 44χρονος Martin δεν κατάφερε να ξεπεράσει την πνευμονία που τον χτύπησε.

Από τα 445 κιλά είχε καταφέρει να πέσει στα 160, αλλά ο αδύναμος οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την πνευμονία.

Είχε "πρωταγωνιστήσει" στο ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου Channel 5 της Μ. Βρετανίας με τίτλο "70 Stone and Almost Dead" (445 κιλά και σχεδόν νεκρός).

Ο Keith Martin είχε φτάσει κάποτε στο σημείο να καταναλώνει 20.000 θερμίδες την ημέρα, δηλαδή 10 φορές επάνω από το προβλεπόμενο όριο για έναν άντρα της ηλικίας του.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρει η ακτινογραφία του ανθρώπου που ζυγίζει 445 κιλά (pics)