ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και όμως επέζησαν! Οι πιο απίθανοι τραυματισμοί στο κεφάλι

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος ζυγίζει πάνω από 1,2 κιλά κατά μέσο όρο και είναι πιο μαλακός και ευαίσθητος από κάθε άλλο μυ του σώματος. Γι' αυτό, άλλωστε και προστατεύεται και από ένα από τα πιο σκληρά οστά στο σώμα, το κρανίο.

Και όμως επέζησαν! Οι πιο απίθανοι τραυματισμοί στο κεφάλι

Επίσης το εγκεφαλονωτιαίο υγρό λειτουργεί ως προστατευτικό στρώμα γύρω από τον εγκέφαλο. Παρόλα αυτά, ένα δυνατό χτύπημα είναι ικανό να κάνει τον εγκέφαλο να προσκρούσει βίαια στα εσωτερικά τοιχώματα του κρανίου και να προκληθεί μεγάλη εγκεφαλική ζημιά.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από ένα, φαινομενικά, αθώο χτύπημα στο κεφάλι. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άνθρωποι που στάθηκαν τόσο τυχεροί, ώστε επέζησαν μετά από πολύ πιο σοβαρά και σοκαριστικά ατυχήματα με χτύπημα στο κεφάλι και τον εγκέφαλο.

Δείτε μερικά τέτοια παραδείγματα:

Ξυλάκι φαγητού στην Κίνα χώθηκε 7 εκατοστά μέσα στον εγκέφαλο 2χρονου

101toddler-rams-chopstick-nose-and-brain

Οι χειρουργοί δεν πίστευαν το πώς το μικρό παιδί δεν είχε κάποια μόνιμη βλάβη μετά το ατύχημα. Το ξυλάκι δεν έβλαψε κανένα νεύρο ή αρτηρία του εγκεφάλου.

Καρφί 9 εκατοστών σφηνώθηκε βαθιά στο κρανίο 32χρονου

102 3076

Το ατύχημα έγινε στο Σικάγο, όταν ο 32χρονος από λάθος χειρισμό αεροπίστολου για καρφιά, αυτοτραυματίστηκε. Μάλιστα ο ίδιος εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβε καν τι είχε συμβεί και μόνο όταν πήγε στο νοσοκομείο με ζαλάδες και ναυτία και του έκαναν ακτινογραφία, φάνηκε το τι είχε συμβεί.

Καυγάς σε μπαρ οδήγησε στο νοσοκομείο 32χρονο με ένα ψαλίδι καρφωμένο στο κρανίο του

103scissor lodged in skull

Ο άτυχος 32χρονος πήγε μόνος του στο νοσοκομείο, όπου -σύμφωνα με μάρτυρες- μόλις μπήκε μέσα είπε με απόλυτη ψυχραιμία στους γιατρούς "έχω ένα μικρό πρόβλημα..."! Ο 32χρονος λιποθύμησε αμέσως μετά. Οι γιατροί διαπίστωσαν από τις ακτινογραφίες ότι το ψαλίδι είχε διεισδύσει στον βρεγματικό λοβό του εγκεφάλου του.

Μαχαίρι 30 εκατοστών καρφώθηκε στο κεφάλι 39χρονου

104x-ray-knife-lodged-skull

Πάλι ένας καυγάς σε μπαρ οδήγησε κάποιον με πολύ σοβαρό τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο. Ο 39χρονος κατάφερε να οδηγήσει επί 3 ώρες στο πλησιέστερο νοσοκομείο, προτού από εκεί τον μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο που είχε την υποδομή να φροντίσει το τραύμα του. Ο 39χρονος μάλιστα, εκτός από το κρανίο, είχε μαχαιρωθεί και στο στήθος, τον λαιμό και τον ώμο!

Βέργα 90 εκατοστών από ψαροτούφεκο καρφώθηκε στο κρανίο 16χρονου

105fishing spear in head

Το περιστατικό συνέβη στη Φλόριντα των ΗΠΑ και ο 16χρονος είχε όλες τις αισθήσεις του μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι η βέργα είχε διαπεράσει πλήρως το κρανίο του και είχε βγει από την πίσω πλευρά! Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι η βέργα είχε εισέλθει στο κρανίο του 16χρονου υπό μια γωνία που μόλις γλίτωσε το μάτι του, και απέφυγε τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλό του. Ήταν λίγο λιγότερο από 2,5 εκατοστά πάνω από το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει τις αισθήσεις, τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή.

Επέζησε αφότου μία μπάρα 1,8 μέτρων διαπέρασε το κρανίο του

106 6 foot iron bar through skull

Ένας 24χρονος Βραζιλιάνος πρέπει να είναι από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στην ιστορία. Εργαζόταν σε οικοδομή και μετά από ένα απίστευτο ατύχημα μια μεταλλική μπάρα που έπεσε από ύψος 5 ορόφων καρφώθηκε στο κεφάλι του. Εισήλθε από το πίσω μέρος του κρανίου του και βγήκε από μπροστά, ανάμεσα στα μάτια του. Όταν μπήκε στο νοσοκομείο, ο 24χρονος είχε τις αισθήσεις του και κρατούσε με τα χέρια του την μπάρα, ενώ το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα! Μετά από πολύωρο χειρουργείο, ανάρρωσε πλήρως!

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: Μωρό έξι ημερών έπαθε «αυτανάφλεξη»

Απίστευτο: Μωρό γεννήθηκε 18 κιλά και είναι μόλις τριών ημερών (εικόνες)

Απίστευτο! Το κεφάλι του γυρίζει 180 μοίρες! (βίντεο)

Μωρό με τρία χέρια υποβλήθηκε σε σωτήρια επέμβαση (βίντεο)