ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Luna: Το στρώμα που υπόσχεται τέλειο ύπνο (vid)

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, η λύση ακούει στο όνομα "Luna". Πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα... καλύμματα στρωμάτων κρεβατιού!

Luna: Το στρώμα που υπόσχεται τέλειο ύπνο (vid)

Το Luna περιέχει δεκάδες αισθητήρες που συνδέονται σε έναν κεντρικό υπολογιστή. Το Luna "μαθαίνει" τις συνήθειές σας και φροντίζει ώστε να έχετε τις ιδανικές συνθήκες για τον καλύτερο ύπνο, ακριβώς όπως τον προτιμάτε εσείς προσωπικά.

Ρυθμίζει την θερμοκρασία στο κρεβάτι σας και επικοινωνεί ασύρματα με το smartphone κινητό σας τηλέφωνο. Το λογισμικό "εκπαιδεύεται" και σιγά-σιγά μαθαίνει την ώρα που πηγαίνετε συνήθως για ύπνο το βράδυ, ώστε να έχει προετοιμάσει την ιδανική θερμοκρασία για εσάς, κάτι που είναι γνωστό ότι αποτελεί "κλειδί" για καλύτερο ύπνο.

luna1

Υπάρχει μάλιστα η επιλογή διαφορετικής θερμοκρασίας σε κάθε πλευρά του κρεβατιού, ώστε να ωφεληθεί και ο σύντροφός σας!

Επίσης το Luna καταγράφει κάθε βράδυ την ποιότητα του ύπνου σας, όπως τις φάσεις ύπνου, το καρδιακό σας ρυθμό και τον ρυθμό με τον οποίο αναπνέετε. Η εφαρμογή στο κινητό σας "συνεργάζεται" με άλλες εφαρμογές και συλλέγει πληροφορίες για τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας μέσα στην ημέρα, όπως για παράδειγμα αν και κατά πόσον ασκηθήκατε, πόσες θερμίδες κάψατε κλπ. Στη συνέχεια αναλύει τα δεδομένα και σας προτείνει τρόπους με τους οποίους θα βελτιστοποιήσετε τον ύπνο σας.

luna2

Τέλος, το Luna συνδέεται με κάθε "έξυπνη" συσκευή που έχετε και φροντίζει όταν αποκοιμηθείτε να σβήσει τα φώτα που θέλετε, να κλειδώσει την πόρτα και να ενεργοποιήσει το ξυπνητήρι για το επόμενο πρωί. Και όταν το Luna "διαβάσει" ότι πλησιάζει η ώρα να ξυπνήσετε και βρίσκεστε στην φάση του ανάλαφρου ύπνου, τότε χτυπάει το ξυπνητήρι, για να νιώσετε όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστοι όταν σηκωθείτε!

Αυτήν τη στιγμή το Luna δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά, αφού οι δημιουργοί αναζητούν την απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας Indiegogo και άλλων χορηγών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έπιασαν 4 φορές μεγαλύτερο ποσό από εκείνο που σκόπευαν και το Luna αναμένεται να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων το επόμενο διάστημα.