ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι "μαρτυρούν" τα συμμετρικά χέρια σύμφωνα με τους επιστήμονες

Σχετίζονται τα συμμετρικά χέρια με τη νοημοσύνη; Μία επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ισχυρίζεται πως... ναι!

Τι "μαρτυρούν" τα συμμετρικά χέρια σύμφωνα με τους επιστήμονες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνάς τους προκύπτει ότι τα παιδιά με συμμετρικά χέρια είναι σε θέση να ανταποκρίνονται γρηγορότερα σε διάφορα διανοητικά τεστ, ακόμη κι όταν λαμβάνεται υπόψη η ηλικία και οι διαφορές που σχετίζονται με το φύλο.

Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Developmental Psychology, οι ερευνητές μέτρησαν με τη βοήθεια ψηφιακού σαρωτή τη συμμετρία των χεριών σε 856 παιδιά, ηλικίας 4 έως 15 ετών.

«Η σχέση ανάμεσα στη σωματική συμμετρία και το χρόνο αντίδρασης θα μπορούσε να αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για την υγεία και την ευημερία ενός ατόμου καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του», υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας και διευθυντής του Κέντρου για τη Γήρανση και τη Γνωστική

Επιδημιολογία του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, συμπληρώνοντας πως τα «νέα ευρήματα θα μπορούσαν να ρίξουν λίγο φως στο πώς το μυαλό και το σώμα αναπτύσσονται παράλληλα από την παιδική ηλικία μέχρι τα γηρατειά».

Τέλος, να σημειωθεί ότι και προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι άντρες με πιο συμμετρικά πρόσωπα είναι πιο πιθανό να βιώσουν μικρότερη πνευματική εξασθένιση καθώς μεγαλώνουν.