ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα αύριο η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους μετανάστες

Στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα, θα μεταβεί αύριο Τρίτη η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, ενώ στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ορεστιάδας και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Φυλακίου. 

Στην Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα αύριο η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους μετανάστες

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., πραγματοποιεί την αποστολή αυτή, στα πλαίσια της πολιτικής του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί υγειονομικά η εντόνως αυξημένη εισροή ατόμων χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα στις πύλες εισόδου της χώρας (Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Έβρος, Κρήτη) και έχοντας ως σκοπό τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και παράλληλα την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων ατόμων.

Η αποστολή αποτελείται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, τον Ιατρό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Λάζαρο Κωστόπουλο και τον υπεύθυνο του Γραφείου Διεκπεραίωσης Ειδικών Θεμάτων Οικονομίας και Διοίκησης ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Γεώργιο Αναστόπουλο.

Επίσης, την Τετάρτη 29 Απριλίου θα μεταβούν στη Σαμοθράκη, όπου θα συναντηθούν με φορείς του νησιού που εμπλέκονται στη διαχείριση παρατύπως εισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στην Ξάνθη, όπου θα επισκεφθούν το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών και θα έχουν συνάντηση με τους τοπικούς φορείς.