ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σισμανόγλειο: Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι εργαζόμενοι

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Σωματείου.

Σισμανόγλειο: Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι εργαζόμενοι

«Εάν και βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μάη δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών του α΄τετραμήνου του 2015, ούτε υπάρχει καμιά ουσιαστική δέσμευση για άμεση καταβολή τους. (ψηφίστηκε η τροπολογία για τις πρόσθετες αμοιβές του προσωπικού για το 2015 στη βουλή αλλά απαιτείται η έκδοση ΚΥΑ με την έγκριση και κατανομή των ποσών και διαδικασίες γραφειοκρατικές που θα καθυστερήσουν αρκετά τη καταβολή των πρόσθετων αμοιβών)» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Όπως επισημαίνουν, παράλληλα, εξακολουθούν να οφείλονται μεγάλα ποσά από υπερωρίες προηγούμενων ετών στο προσωπικό που ήταν πέρα των εγκεκριμένων πιστώσεων που προήλθαν από το νοσοκομείο Παπαδημητρίου αλλά και από το Σισμανόγλειο (230.000 ευρώ) που για να καταβληθούν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του νοσοκομείου είναι ψίχουλα και δεν μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες ούτε ενός μηνός.

Οι 4.500 προσλήψεις (πανελλαδικά) που εξαγγέλθηκαν είναι σταγόνα στον ωκεανό - όταν οι ανάγκες μόνο του Σισμανογλείου πλησιάζουν τις 500!

Οι εργαζόμενοι του Σισμανογλείου αναφέρουν ακόμα τα εξής:

«Η απάντηση του Υπουργείου για πρόσληψη 1.500 υγειονομικών πανελλαδικά με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι προκλητική και θα απαντηθεί με αγώνα για μόνιμο προσωπικό.

Ενώ η απάντηση της 1ης Υπε είναι η διαρκής ανανέωση των ρουσφετολογικών 3μηνων μετακινήσεων προσωπικού, κάτι το οποίο καταγγέλλουμε και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα.

Παραμένουν κλειστές οι 40 κλειστές κλίνες (στο χώρο της πρώην Α΄ Πνευμονολογικής) και τα κλειστά κρεβάτια της ΜΕΘ (6) και των Χειρουργείων (4) του Σισμανογλείου, που μπορούν άμεσα να μπουν σε λειτουργία με τη πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού.

Η κατάσταση στις γενικές εφημερίες είναι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο δραματική, αλλά και ολοένα οξύνεται μετά την εξαίρεση του Σωτηρία από τις πνευμονολογικές εφημερίες!

Μεγάλη προσέλευση αρρώστων εξαιτίας της ανυπαρξίας Π.Φ.Υ., αποδυνάμωση & κλείσιμο νοσοκομείων, αλλά και η συνεχιζόμενη εγκληματική ανυπαρξία προσωπικού (την τελευταία 5ετία «χάθηκαν» πάνω από 25.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ και πάνω από 500 στο Σισμανόγλειο)!

Οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου προχωρούν στην επίσχεση εργασίας ζητώντας τα εξής:

-Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων προσθετών αμοιβών υπερωριών - εφημεριών.

-Άμεση στελέχωση όλων των δημόσιων δομών υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για όλους τους κλάδους.

-Πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων με έκτακτη επιχορήγηση που να καλύπτει τις ανάγκες ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.

-Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και την πλήρη κάλυψη τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειές τους.

-Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους.

-Κατάργηση των ιδιωτικών συνεργείων και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία.

-Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση αυτών των υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης:

Ανασφάλιστοι: Λήγει σήμερα η δημόσια διαβούλευση - Λίγα αλλά ουσιαστικά τα σχόλια

ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ: Να επαναπροσληφθούν οι γιατροί που απομακρύνθηκαν