ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γιατροί τον χειρουργούσαν στο κεφάλι και αυτός… έπαιζε κιθάρα! (βίντεο)

Ένας Βραζιλιάνος μουσικός έδωσε μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση την ώρα που οι γιατροί πραγματοποιούσαν χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι του!

Οι γιατροί τον χειρουργούσαν στο κεφάλι και αυτός… έπαιζε κιθάρα! (βίντεο)

Ενώ οι γιατροί προσπαθούσαν να αφαιρέσουν όγκο από το κεφάλι του, ο 33χρονος Anthony Kulkamp Dias όχι μόνο διατηρούσε τις αισθήσεις του αλλά έπαιζε μάλιστα κιθάρα και τραγουδούσε!

«'Επαιξα έξι τραγούδια», δήλωσε ο Dias στο ειδησεογραφικό δίκτυο G1 Brasil. «Το δεξί μου χέρι ήταν κάπως πιο αδύναμο γιατί σε αυτήν την πλευρά χειρουργούσαν οι γιατροί, γι' αυτό και σταματούσα κάθε τόσο για να ξεκουραστώ.»

Ο Dias, τραπεζικός υπάλληλος στο επάγγελμα, ανακάλυψε πως υπάρχει όγκος στο κεφάλι του πριν από μερικούς μήνες. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μιλήσει κανονικά και να τραυλίζει. Δεν έχει ανακοινωθεί από τους γιατρούς τι είδους όγκος υπήρχε στο κεφάλι του 33χρονου.

8f7d81738edbb60b7aa1e8128e3d0a68 L

Οι γιατροί ήταν αυτοί που ζήτησαν από τον ασθενή να τραγουδά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την εγκεφαλική του δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, ήταν σε θέση να κάνουν την επέμβαση με μεγαλύτερη ασφάλεια, αποφεύγοντας τραύματα και βλάβες που πιθανώς θα επηρέαζαν βασικές εγκεφαλικές λειτουργίες του ασθενούς.

Είναι εξαιρετικά βοηθητικό για τους γιατρούς να παραμένει ο ασθενής ξύπνιος κατά την επέμβαση. Επειδή ο εγκεφαλικός ιστός δεν διαθέτει αισθητήρες πόνου, όπως το δέρμα και άλλες δομές του σώματος, ο ασθενής δεν βιώνει ενοχλήσεις και δυσφορία κατά την επέμβαση.