ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι κίνδυνοι που κρύβονται στην… ντουλάπα σας!

Οι ειδικοί προειδοποιούν άνδρες και γυναίκες να αποφεύγουν τα πολύ στενά παντελόνια, έπειτα από πρόσφατο περιστατικό όπου μια 35χρονη γυναίκα από την Αυστραλία εκδήλωσε βλάβες σε μύες και νεύρα λόγω της συγκεκριμένης ενδυματολογικής επιλογής.

Οι κίνδυνοι που κρύβονται στην… ντουλάπα σας!

Τα στενά παντελόνια δεν είναι όμως ο μόνος κίνδυνος που κρύβει η ντουλάπα σας. Δείτε τι άλλο πρέπει να προσέχετε, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του BBC.

1. Κορσές

Ο κορσές ήρθε και πάλι στη μόδα, κυρίως λόγω μιας τάσης που επικράτησε στο εξωτερικό και ακούει στο όνομα «εκπαίδευση μέσης». Εκτός του ότι δεν βοηθά τη γυναίκα να χάσει κιλά –όπως κάποιες πιστεύουν ή ελπίζουν– είναι πιθανό, λόγω της συμπίεσης του στομάχου, να πυροδοτήσει κρίσεις γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και δυσπεψίας, να οδηγήσει σε τραυματισμό των πλευρών ή ακόμη χειρότερα σε προβλήματα αναπνοής, οίδημα ή πνευμονία λόγω της διαρκούς συμπίεσης των πνευμόνων ή τέλος να συμβάλλει στο σχηματισμό θρόμβου λόγω του περιορισμού στην κυκλοφορία του αίματος.

57bf2372a8c1d89d86e6024de8b0b466 L

2. Ψηλοτάκουνα

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια συνδέονται άμεσα με το σχηματισμό κάλων και με την παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου (κότσι). Επίσης, τα ψηλοτάκουνα επιδεινώνουν τους πόνους στη μέση, λόγω της αυξημένης πίεσης που ασκείται στη σπονδυλική στήλη, και αυξάνουν τον κίνδυνο αρθρίτιδας.

3. Φερμουάρ

Όσο «αθώα» κι αν φαίνονται, τα φερμουάρ μπορεί να οδηγήσουν σε έναν εξαιρετικά δυσάρεστο τραυματισμό για τον άνδρα. Μελέτη που εκπονήθηκε στις ΗΠΑ υπέδειξε πως, από το σύνολο των τραυματισμών που είχαν καταγραφεί λόγω φερμουάρ σε διάστημα οκτώ ετών, το φερμουάρ ήταν ο βασικότερος υπαίτιος για τον τραυματισμό του πέους μεταξύ των ενήλικων ανδρών. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 17.500 άνδρες επισκέφθηκαν γιατρό ή νοσοκομείο μεταξύ 2002 και 2010 λόγω τραυματισμού από φερμουάρ στην ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών τους οργάνων.

4. Γραβάτα

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από Αμερικανούς ερευνητές, η γραβάτα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο γλαυκώματος για τον άνδρα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η πίεση που ασκεί η γραβάτα μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, επηρεάζοντας την αιμάτωση και την οξυγόνωση των ματιών. Η γραβάτα μπορεί επίσης να περιορίσει την κίνηση, προκαλώντας συσσωρευμένη ένταση στους μύες της πλάτης, σύμφωνα με ερευνητές από τη Νότια Κορέα.

5. Εσώρουχα στρινγκ

Σε συνδυασμό με τα πολύ στενά ή κακοραμμένα παντελόνια, τα εσώρουχα τύπου στρινγκ μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και να αυξήσουν τον κίνδυνο λοίμωξης της ευαίσθητης περιοχής, λόγω της αυξημένης τριβής.

Διαβάστε επίσης:

Πόνοι στη μέση και καούρα λόγω... σουτιέν;