ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Κουρουμπλή - Έρβιν Σρουμπφ - Υπάρχει και η άλλη Ευρώπη που στέκεται αλληλέγγυα στην Ελλάδα

Με τον κ. Έρβιν Σρουμπφ, ιδρυτή της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Βοήθεια για την Ελλάδα», συναντήθηκε την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συνάντηση Κουρουμπλή - Έρβιν Σρουμπφ - Υπάρχει και η άλλη Ευρώπη που  στέκεται αλληλέγγυα στην Ελλάδα

Η συνάντηση έγινε σε συγκινησιακό κλίμα καθώς η ανιδιοτελής προσφορά του Αυστριακού κ. Σρουμπφ προς τον ελληνικό λαό χρονολογείται από το 2011 όπου ο ίδιος από αγάπη για την χώρα μας προέβη στην ίδρυση της οργάνωσης «Griechenlandhilfe» (Βοήθεια για την Ελλάδα).

Έργο της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι η παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας σε κοινωνικά και δημοτικά ιατρεία της χώρας μας, η οποία σημειωτέον προέρχεται από δωρεές εταιρειών και όχι από κρατική χρηματοδότηση.

Ο κ. Σρουμπφ ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν Ευρωπαίοι που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν την Ελλάδα» ενώ απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή ανέφερε: «είμαι υπερήφανος που σήμερα γνώρισα τον άνθρωπο που κάνει την πιο δύσκολη δουλειά στην Ευρώπη». Παράλληλα ανέφερε ότι θα κινητοποιήσει κοινωνικές οργανώσεις στην Ευρώπη προκειμένου να αναδείξει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Ο κ. Κουρουμπλής χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Σρουμπφ υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Ευρώπη που πιστεύουν στην αλληλεγγύη και το κάνουν πράξη.