ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αντίο του καθ. Γιάννη Ματσούκα στον πρωτεργάτη του παν. Πατρών Κώστα Γούδα

Το δικό του αντίο με τον δικό του τρόπο, για την εκδημία του Κώστα Γούδα, Πρωτοπόρου της Έρευνας και Πρωτεργάτης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καταθέτει ο Γιάννης Ματσούκας Καθηγητής Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Calgary, Καναδά.

Το αντίο του καθ. Γιάννη Ματσούκα στον πρωτεργάτη του παν. Πατρών Κώστα Γούδα

Όπως αναφέρει ο κ. Ματσούκας για τον εκλιπόντα:

«Ήταν μόλις 29 ετών όταν εξελέγη Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο ξεκίνημά του. Ήταν ο νεότερος Καθηγητής στο καινούργιο Πανεπιστήμιο.

Μετά από μια λαμπρή Ακαδημαϊκή καριέρα στην Αγγλία και την Αμερική, στη ΝΑΣΑ, αποφάσισε να υπηρετήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών και την χώρα.

Μας δίδαξε Ήθος, Ευγένεια, Σεβασμό στον φοιτητή, Αγάπη για την έρευνα, Αγάπη για δημιουργικότητα, Αγάπη για τον άνθρωπο.

Εμείς οι πρώτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών θέλαμε να του μοιάσουμε. Τα ερευνητικά του επιτεύγματα και η ραγδαία του εξέλιξη μας είχαν συνεπάρει. Ήταν ένας πρωτοπόρος, καινοτόμος, πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση σαν Άνθρωπος, σαν Ερευνητής, σαν Καθηγητής.

Δεν μας έβλεπε σαν φοιτητές, μας έβλεπε σαν συνεργάτες του, μας σεβόταν και τον σεβόμασταν, τον θαυμάζαμε, είμαστε υπερήφανοι που ήταν Καθηγητής μας και που εμείς ήμασταν φοιτητές του. Μας ενέπνεε, σκεφτόμασταν ότι και εμείς θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε εάν προσπαθούσαμε όπως και αυτός. Στο ξεκίνημα του Πανεπιστημίου, μας έκανε με τον ενθουσιασμό του και το κύρος του να το αγαπήσουμε.

Δάσκαλε, καλό σου ταξίδι. Εμείς οι πρώτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».

Διαβάστε ακόμη:

Το έργο για το εμβόλιο της ΣΚΠ, μεταξύ των βραβευμένων στο νέο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί»

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Ελμυελίνη: Ετοιμάζεται ο Φάκελος έγκρισης κλινικών δοκιμών Φάσης Ι

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Τα προβλήματα της πρόσβασης των ασθενών από την οικογένεια μέχρι την εργασία

Ομιλία καθ. Ματσούκα για την νέα γενιά φαρμάκων

Συνεργασία Παν/μίου Πατρών και ΒΙΑΝΕΞ: Κέρδος για τη χώρα 2 δισ.

Βλαστοκύτταρα: Ενώνουν τις δυνάμεις τους Πάτρα και Ισραήλ

Το ΕΣΠΑ «οξυγόνο» για την χώρα: Επιστολή στον πρωθυπουργό

Καθηγητής Ματσούκας: «Μία ελληνική Silicon Valley στην Πάτρα»

Ελληνικό εμβόλιο για την σκλήρυνση κατά πλάκας