ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεά 1 εκατ. δολαρίων στις δομές της 5ης ΥΠΕ από ομογενείς των ΗΠΑ

Βαθειά οικονομική ανάσα για τα νοσοκομεία που ανήκουν στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλία -Στερεά) μετά την σημαντική στήριξη ομογενών.

Δωρεά 1 εκατ. δολαρίων στις δομές της 5ης ΥΠΕ από ομογενείς των ΗΠΑ

Σε μία εποχή που τα νοσοκομεία μαστίζονται από πολλές ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και υγειονομικό υλικό, η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση IOCC που απαρτίζεται από ορθόδοξους χριστιανούς των ΗΠΑ και στηρίζεται ενεργά από την εκεί ελληνική ομογένεια, με μία γενναιόδωρη προσφορά ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων έρχεται να δώσει λύση σε σειρά προβλημάτων.

Η οργάνωση η οποία συνεργάζεται στενά και με την οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Ελλάδα, προσέφερε ένα ολόκληρο κοντέινερ με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σημαντικές ποσότητες αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, για τα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ, το οποίο παραδόθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Όπως ανέφερε η συντονίστρια της IOCC στην Ελλάδα, Δέσποινα Κατσιβελάκη, «οι συμπατριώτες μας της ομογένειας αλλά και οι εθελοντές μας σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή της Ελλάδας, υλοποιούν σε όλη τη χώρα ένα σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, αντιλαμβανόμενοι την κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία και τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται στο ΕΣΥ.

Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε και άλλο αυτή την προσπάθεια με συμπαραστάτες μας τα στελέχη της Υγείας. Οι ανάγκες στην Ελλάδα είναι πολλές και σημαντικές και σκοπός μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους λειτουργούς της Υγείας ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών για τους πολίτες, με ιδιαίτερη μέριμνα για τον πληθυσμό που βιώνει αυξημένες δυσκολίες λόγω της γενικότερης κατάστασης».