ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Εισαγγελέα οι παιδίατροι της Αττικής για ψεύτικη επιστολή που δυσφημεί τα εμβόλια

Σε έγγραφη καταγγελία προς τις αρχές και τον αρμόδιο εισαγγελέα, προχώρησε η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, έπειτα από αναρτήσεις σε μία σειρά ιστοσελίδων, περί κινδύνων από τα παιδικά εμβόλια.

Στον Εισαγγελέα οι παιδίατροι της Αττικής για ψεύτικη επιστολή που δυσφημεί τα εμβόλια

Με επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, οι παιδίατροι κάνουν λόγο για ανώνυμο κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε στις εν λόγω ιστοσελίδες:

«Η εν λόγω ανάρτηση πλήττει την εθνική προσπάθεια της Επιτροπής Εμβολιασμού για την ενημέρωση των γονέων ως προς τα οφέλη και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη ανώνυμη επιστολή συνθλίβει το όλο σύστημα Υγείας, παρουσιάζοντας αυτό ως απόλυτα εξαγοραζόμενο και αδιάφορο για την υγεία των Ελλήνων.

Αδικεί κατάφορα την προσπάθεια του προσωπικού των κρατικών νοσοκομείων, όταν όλοι γνωρίζουμε καλώς ότι το εμπλεκόμενο προσωπικό ξεπερνά πολύ συχνά κάθε βιολογικό όριο προκειμένου να εκπληρώσει το καθήκον του».

Σύμφωνα με τους παιδίατρους, η συγκεκριμένη «ιστορία» βρίθει επιστημονικών ανακριβειών, σωρεύοντας και προσωποποιώντας στο αναφερόμενο σε αυτή κοριτσάκι μια ραγδαία επιδείνωση της υγείας, την οποία αποδίδει στο εμβόλιο που αυτό έκανε και στο «σαθρό» κατά την ανάρτηση σύστημα Υγείας.

Μυθοπλασία

Απευθυνόμενοι στις αρμόδιες αρχές, οι παιδίατροι τονίζουν ότι είναι καθήκον όλων μας να συνδράμουμε στην προσπάθεια για την διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας μέσω της εμβολιαστικής εκστρατείας:

«Επειδή η αναρτημένη "ιστορία" είναι προϊόν μυθοπλασίας και συγκέντρωσης ανακριβών και μη επιστημονικών στοιχείων.
Επειδή η προσπάθεια του συντάκτη επικεντρώνεται στην αποσάθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Επειδή αδικούνται οι συνάδελφοι, οι οποίοι γνωρίζουμε καλώς ότι η προσπάθειά τους ακόμα και στις παρούσες συνθήκες, συχνά υπερβαίνει κάθε όριο προσφοράς, αποδίδοντας σε αυτούς τα χείριστα ανθρωπιστικά και επιστημονικά χαρακτηριστικά.
Επειδή η ανωτέρω "ιστορία" αποτελεί ad hoc περίπτωση του αδικήματος του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα, καθώς συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων ή φημών, ικανών να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες.
Επειδή ουδόλως πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός στα θέμα της προστασίας της υγεία. Επειδή είστε θεσμικά αρμόδιοι για να αντιμετωπίσετε τη συγκεκριμένη ψευδή και ανυπόστατη "ιστορία".
Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλούμε ώστε να αναλάβετε άμεσα την πρωτοβουλία διαλεύκανσης της περίπτωσης της ανωνύμου αναρτήσεως, αποδίδοντας τις εκ του νόμου συνέπειες σε όποιον ευθύνεται».