ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΩΡΕΑΝ καρδιολογικές εξετάσεις: Όλα τα σημεία και οι ημερομηνίες αναλυτικά

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που φέτος γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου, καθιερώθηκε το 1999 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες.

ΔΩΡΕΑΝ καρδιολογικές εξετάσεις: Όλα τα σημεία και οι ημερομηνίες αναλυτικά

Στόχος είναι η ενθάρρυνση στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που θα εξασφαλίζει την υγεία της καρδιάς, όπως επίσης η ευαισθητοποίηση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία αποτελούν κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου), υλοποιεί μια σειρά από δράσεις πρόληψης υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης με έμφαση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και παιδιά.

Κεντρικό σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Healthy Heart Choices for Everyone, Everywhere (Υγιεινές επιλογές για την Καρδιά για όλους, παντού)», δίνοντας το μήνυμα ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει την επιλογή υγιεινών πρακτικών για την καρδιά του, ώστε να μειώσει τον κίνδυνο από τα καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Καρδιολόγοι και παιδοκαρδιολόγοι μέλη της ΕΚΕ θα εξετάσουν ενήλικες και παιδιά και θα παρέχουν ιατρικές συμβουλές σε φορείς και οργανισμούς, που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.

Αποδέκτες των δράσεων της ΕΚΕ θα είναι τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου», του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ καρδιολογικός έλεγχος θα γίνει στους πωλητές του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ», που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες.

Τέλος, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει καρδιολογικό έλεγχο σε ανασφάλιστους πολίτες, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στα κεντρικά Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

- Την Τρίτη 29/9 στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78) για ανασφάλιστους πολίτες.

- Την Τρίτη 29/9 καρδιολογικός έλεγχος για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

- Την Τετάρτη 30/9 και την Πέμπτη 1/10, καρδιολογικός έλεγχος για τα παιδιά που μεγαλώνουν στο Σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον Καρέα.

Καρδιολογικός έλεγχος από το ΕΛΙΚΑΡ

Παράλληλα, γιατροί του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) προσφέρουν δωρεάν εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου, στο Μετρό Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΛΙΚΑΡ «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου», γιατροί θα ενημερώνουν τους πολίτες, θα ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, την ολική χοληστερόλη, τον καρδιακό ρυθμό και θα προσδιορίζουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους, σε ειδικό χώρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο Σύνταγμα, από την 1η έως και την 3η Οκτωβρίου, από τις 09:00 π.μ. έως και τις 17:00 μ.μ.

Προληπτικές εξετάσεις από το ΙΑΣΩ General

Τέλος, το ΙΑΣΩ General προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ βασικό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου το οποίο περιλαμβάνει κλινική εξέταση από καρδιολόγο, ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) και ειδικό αιματολογικό check up με χοληστερίνη, HDL, τριγλυκερίδια και ουρικό οξύ.

Η προσφορά ισχύει για όσους τηλεφωνήσουν από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και κλείσουν ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του ΙΑΣΩ General στο τηλ. 210-6502015 από τις 8:00 έως τις 16:00.