ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινούν τα Ονειρέματα στο Ωνάσειο - Όταν η μουσικοθεραπεία, γκρεμίζει ακόμη και την αναπηρία ...

Με ένα ιδιαίτερο μουσικό σχήμα, τα «Ονειρέματα», ξεκινούν οι συναυλίες του Προγράμματος των Μουσικών Εκδηλώσεων «Πολυφωνίες» του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:45.

Ξεκινούν τα Ονειρέματα στο Ωνάσειο - Όταν η μουσικοθεραπεία, γκρεμίζει ακόμη και την αναπηρία ...

Τρία νέα κορίτσια με υπέροχες φωνές, η Μαρία Πόθου, η Μαριαλένα Θεοφανίδη και η Καλλιώ Μαρτυρίδου, εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Aμυμώνη» είναι τα κύρια μέλη του σχήματος «Ονειρέματα», που δημιουργήθηκε το 2009 από τη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου, στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης ως έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, με κύριο στόχο την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Τη διδασκαλία τραγουδιών και την επιμέλεια του προγράμματος έχει πραγματοποιήσει η Πελίνα Ευαγγέλου, η οποία θα συνοδεύσει τα κορίτσια στο πιάνο.
«Τo μουσικό σχήμα Ονειρέματα μας προσκαλεί να δούμε και να νιώσουμε πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και αν και μπορεί να αντιμετωπίζει μικρότερες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες, ο ψυχικός του κόσμος, τα χαρίσματα και οι ιδιαίτερες δημιουργικές του ικανότητες τον κάνουν ξεχωριστό και σημαντικό», δηλώνει η μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου.

Το μουσικό σχήμα πλαισιώνουν εξαιρετικοί επαγγελματίες μουσικοί. Στο βιολοντσέλο η Ρία Αναστασίου και στο κλαρινέτο ο Βασίλης Μπίλας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια των Μάνου Χατζηδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Γιώργου Καζαντζή, Διονύση Τσακνή, John Rzeznik και της Πελίνας Ευαγγέλου.

Από το 2009 έως σήμερα, το μουσικό συγκρότημα «Ονειρέματα» έχει πραγματοποιήσει αρκετές μουσικές εμφανίσεις, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, σε μεγάλη συναυλία έξω από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας κ.α. Τα «Ονειρέματα» έχουν προχωρήσει στη δημιουργία του δικού τους CD, το οποίο θα περιλαμβάνει τραγούδια σε στίχους των ίδιων των παιδιών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της μουσικοθεραπείας με την κ. Ευαγγέλου καθώς και τραγούδια σε στίχους της Δέσποινας Παλαμάρη και σε μουσική της Πελίνας Ευαγγέλου.

Πριν τη συναυλία θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ (διάρκειας 8') με τίτλο: «Όταν αρχίζει το τραγούδι», σε σκηνοθεσία Γιάννη Πόθου και σε μουσική Πελίνας Ευαγγέλου. Η ταινία διαπραγματεύεται τη συμβολή της Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μίας ενήλικης κοπέλας με απώλεια όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Το ντοκιμαντέρ έχει βραβευθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά τους μουσικούς για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.onasseio.gr ή στο τηλέφωνο 210 94 93 188.