ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δράσεις του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, τα παιδιά της Θεσσαλονίκης «έβαλαν χρώμα» στον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα (Π.Α.Α), ζωγραφίζοντας παρέα με νεράιδες και ξυλοπόδαρους για τα παιδιά με χρόνια ρευματικά νοσήματα.

Δράσεις του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρευματικών Παθήσεων (12/10), περιελάμβανε ψυχαγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, που ζωγράφισαν με οικολογικά υλικά μεγάλες αφίσες με το λογότυπο του Συλλόγου. Η πλατεία Αριστοτέλους γέμισε με χαρούμενες φωνές και χαμόγελα ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τα μέλη του Π.Α.Α σχετικά με τη Νεανική Αρθρίτιδα αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί ο Σύλλογος, με σκοπό τη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από χρόνιες ρευματοπάθειες και των οικογενειών τους.

Παράλληλα, στα πλαίσια των δράσεων του Π.Α.Α για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα, πάνω από 250 δρομείς συμμετείχαν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στον 4ο Νυκτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, τρέχοντας με το σύνθημα «Τρέχουμε Μαζί για τον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα». Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων θα διατεθούν από τη Διοργάνωση για την οικονομική στήριξη του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες», κυρία Τζένη Πρατσίδου - Γκέρτση, δήλωσε σχετικά: «Σκοπός όλων των δράσεων του Π.Α.Α είναι να συμβάλλουμε ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί με χρόνια ρευματοπάθεια, που να μην λαμβάνει την πιο σύγχρονη ιατρική φροντίδα, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική σωματική μειονεκτικότητα ή αναπηρία. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, πολύ σημαντικό ρόλο θεωρούμε ότι παίζει η σωστή ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα νοσήματα αυτά. Τα παιδιά που ζωγράφισαν μαζί μας σήμερα, μετέφεραν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το μήνυμα και μας έδωσαν ελπίδα να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Pfizer Hellas, που στήριξε την ενημερωτική μας εκδήλωση ενώ είχαμε τη χαρά να έχουμε πολλούς εργαζόμενους της εταιρείας στην ομάδα των δρομέων μας.»

Λίγα λόγια για τον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα

Ο Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, με ιστορία 27 ετών, αποσκοπεί στην παροχή κάθε δυνατής επιστημονικής, κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής συμπαράστασης προς τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιες ρευματοπάθειες και τις οικογένειές τους.

Αποτελείται από δύο «αδελφούς» Συλλόγους: το Σύλλογο των «Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» και των «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» που είναι πιστοποιημένα φιλανθρωπικά σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό τον οικονομικό έλεγχο του Δήμου.

Ο ΠΑΑ ανάμεσα στα άλλα υποστηρίζει το πρώτο και μοναδικό (μέχρι τώρα) στην Ελλάδα, «Παιδιατρικό Ανοσολογικό και Ρευματολογικό Κέντρο Αναφοράς», που λειτουργεί στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ, στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου παρακολουθούνται 400 και πλέον οικογένειες παιδιών με χρόνιες ρευματοπάθειες και παράλληλα οργανώνει συνεχώς εκδηλώσεις ενημέρωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας.

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: Τα ρευματικά νοσήματα, οι ασθενείς & οι ελλείψεις σε επαγγελματίες υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας