ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση ασθενούς σε νοσηλευτές στο Δρομοκαΐτειο - Έκρυθμη η κατάσταση στην ψυχική υγεία

Νέα κρούσμα επίθεσης σημειώθηκε στο Δρομοκαϊτειο την Δευτέρα, όπου ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλευτές, δημιουργώντας για ακόμη μία φορά, σοβαρά ερωτηματικά για την κατάσταση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην χώρα μας.

Επίθεση ασθενούς σε νοσηλευτές στο Δρομοκαΐτειο - Έκρυθμη η κατάσταση στην ψυχική υγεία

Συγκεκριμένα, ο άνδρας δεν δεχόταν να λάβει τη φαρμακευτική αγωγή του, με αποτέλεσμα να επιτεθεί σε τρεις νοσηλευτές που προσπαθούσαν να διαχειριστούν το περιστατικό.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «στην εφημερία της 19/10/2015 το νοσηλευτικό προσωπικό δέχθηκε επίθεση από νεοεισερχόμενο ασθενή με έντονη ψυχοκινητική ανησυχία». Η εισαγωγή του ασθενή ήταν ακούσια. Ο άνδρας αρνιόταν να παραμείνει και –φυσικά- να λάβει και τη φαρμακευτική αγωγή, γι αυτό και ζητήθηκε η συνδρομή του προσωπικού. Το αποτέλεσμα ήταν οι τρεις νοσηλευτές που προσπαθούσαν να διαχειριστούν το οξύ περιστατικό να υποστούν σωματικές βλάβες.

Όλοι τους διακομίστηκαν σε εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο.

«Το παραπάνω συμβάν είναι αποτέλεσμα της σοβαρής έλλειψης νοσηλευτικού-ιατρικού και λοιπού προσωπικού καθώς και της συνεχόμενα αυξανόμενης προσέλευσης νεοεισερχόμενων ασθενών» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Το ΨΝΑ «Δρομοκαϊτειο» διαθέτει 155 κλίνες για νεοεισερχόμενους ασθενείς, στις οποίες όμως νοσηλεύονται χρόνιοι και νεοχρόνιοι ασθενείς, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών για την κάλυψη εφημερίας. Έτσι, οι ασθενείς από τα Επείγοντα εισάγονται στα ειδικά τμήματα «Γηροψυχιατρικό» και στο τμήμα μέσης νοσηλείας «Σύγγρειο», τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη γενική εφημερία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση έχουν σαν αποτέλεσμα εκτός από τα δραματικά περιστατικά άσκησης βίας σε νοσηλευτές, κι την ουσιαστική υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.

Διαβάστε ακόμη:

Δαφνί: Αναθεωρείται ο νόμος για την ακούσια νοσηλεία - Τι αναφέρει το βαρύ πόρισμα του ΣΕΥΥΠ

Στα χέρια του Ξανθού, του Πολάκη & του Εισαγγελέα το πόρισμα για το Ψυχιατρείο Δαφνί - Τι είδε και τι άκουσε ο υπουργός Υγείας