ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 6 χαρακτηριστικά που σε κάνουν άνθρωπο-μαγνήτη!

Πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος ή κλέβει την παράσταση σε μια παρέα. Απολαμβάνει ειδική μεταχείριση από το αφεντικό του και πάντα τον καλούν πρώτο-πρώτο σε σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις.

Τα 6 χαρακτηριστικά που σε κάνουν άνθρωπο-μαγνήτη!

Είναι ένα άτομο που δεν γίνεται να μην συμπαθήσεις και φυσικά να μην ζηλέψεις έστω και λίγο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του χαρισματικού ανθρώπου-μαγνήτη;

Η Επιστήμη έχει την απάντηση.

1. Αισιοδοξία

Τα άτομα που υιοθετούν μια πιο αισιόδοξη στάση ζωής και καταφέρνουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο ακόμη κι όταν όλα πηγαίνουν στραβά είναι σε θέση να κατανοούν καλύτερα τι νιώθει ένας άλλος άνθρωπος, επιδεικνύουν δηλαδή τη λεγόμενη ενσυναίσθηση. Μελέτη του πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια έχει δείξει ότι η αισιοδοξία είναι ως ένα βαθμό θέμα γονιδίων, μπορούμε όμως μεγαλώνοντας να την καλλιεργήσουμε ως «συνήθεια», να μάθουμε δηλαδή να μπλοκάρουμε τις αρνητικές σκέψεις και να εστιάζουμε στα θετικά κάθε κατάστασης.

2. Ευστροφία

Η ευφυΐα είναι αναμφισβήτητα συνυφασμένη με τη γοητεία. Ένα άτομο που σκέφτεται γρήγορα εμπνέει σεβασμό και θαυμασμό από τους γύρω του. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία διαπίστωσαν, στο πλαίσιο πειράματος, ότι οι συμμετέχοντες που πέτυχαν τις καλύτερες επιδόσεις σε τεστ νοητικής ταχύτητας ήταν πιο πιθανό να χαρακτηριστούν από τους φίλους τους ως άτομα χαρισματικά.

3. Αυτοπεποίθηση

Όταν ένα άτομο τα «έχει βρει» με τον εαυτό του, κερδίζει πιο εύκολα το σεβασμό των άλλων και είναι σε θέση να αναλάβει ηγετικούς ρόλους. Ένα τέτοιο άτομο δεν συγκρίνει ποτέ τον εαυτό του με τους άλλους, αντιθέτως «ανταγωνίζεται» τον ίδιο του τον εαυτό ώστε να βελτιώνεται συνεχώς.

4. Αυθεντικότητα

Το χαρακτηριστικό αυτό συνδέεται άμεσα με την αυτοπεποίθηση. Σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου και να υποστηρίζεις τις απόψεις σου, όμως χωρίς να επιδεικνύεις υπεροψία. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια έχει δείξει ότι αυτή η στάση ζωής συνδέεται με αυξημένα επίπεδα ευεξίας.

5. Ευφράδεια λόγου

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες εμπνέουν σεβασμό και θαυμασμό. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Harvard Business Review, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι υποψήφιοι πρόεδροι που καταφέρνουν να αποφύγουν με χάρη μια ερώτηση αντί να δώσουν μια ασαφή απάντηση.

6. Χιούμορ

Το χιούμορ είναι μια καλή τακτική για να «σπάσει ο πάγος» και να νιώσουν όλοι σε μια παρέα πιο άνετα, είναι όμως παράλληλα και ένδειξη ευφυΐας.

Διαβάστε επίσης:

Τι σημαίνει αν είναι κάποιος sapiosexual
Προσωπικότητα & σχέσεις: Ποια χαρακτηριστικά είναι συνώνυμα με το σεξ απίλ
Οι έξυπνες γυναίκες είναι σέξι, αλλά...