ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Το σύνδρομο Down δεν είναι ασθένεια» - Το συγκλονιστικό βίντεο ενός πατέρα

Ένας πατέρας με τους δύο γιους του προσπαθούσαν να διαλέξουν ποιο DVD θα αγοράσουν. Σε μία από τις ταινίες πρωταγωνιστούσε ένα παιδί με σύνδρομο Down και τότε ένα από τα δύο αγοράκια ρώτησε το μπαμπά του: «Τι είναι το σύνδρομο Down;». Ο πατέρας απάντησε: «Είναι μια ασθένεια, η ασθένεια του να μην ξέρεις τίποτα».

«Το σύνδρομο Down δεν είναι ασθένεια» - Το συγκλονιστικό βίντεο ενός πατέρα

Ακούγοντας τα λόγια αυτά, ο 41χρονος Ρομπ Σκοτ σιώπησε, όμως μετάνιωσε για τη στάση του αυτή και προσπάθησε να αποκαταστήσει τη δική του αλήθεια μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο.

«Νιώθω ότι πρέπει να επαναφέρω καρμικά αυτό που μόλις συνέβη», δηλώνει ο Ρομπ από τη Νέα Σκωτία του Καναδά και πατέρας του Τέρνερ, ενός 5χρονου αγοριού με σύνδρομο Down, εξηγώντας γιατί αποφάσισε να καταγράψει το συγκεκριμένο βίντεο.

Σχολιάζοντας τη σκηνή ανάμεσα σε πατέρα και γιο, ο Ρομπ αναφέρει πως μετάνιωσε που δεν μίλησε, που δεν εξήγησε τι πραγματικά είναι το σύνδρομο Down. «Άφησα την άγνοια να περάσει σε μια άλλη γενιά και απογοήτευσα το γιο μου», δηλώνει συγκινημένος ο 41χρονος.

{youtube}m8sPT6-iGBE{/youtube}

«Το σύνδρομο Down είναι ειλικρινά ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου. Είναι κάτι το διασκεδαστικό, είναι ευφυές, εκπληκτικό, αστείο, ευγενικό, στοργικό, τρυφερό. Είναι μεγάλοι δάσκαλοι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down. Το σύνδρομο Down δεν είναι ασθένεια, δεν είναι καν αναπηρία. Για μένα, δεν έχεις αναπηρία αν διαβάζεις αργά ή δεν τρέχεις πολύ γρήγορα. Αυτό έμαθα από τον Τέρνερ. Η αναπηρία είναι αντίληψη. Οι άνθρωποι είναι δάσκαλοι και μαθητές, μπορούμε να διδάξουμε πράγματα και είμαστε εδώ για να μάθουμε πράγματα. Ένας μορφωμένος άνθρωπος δεν έχει απαραίτητα περισσότερα να διδάξει απ’ ό,τι ο γιος μου. Διδάσκει άλλα πράγματα, αλλά όχι περισσότερα, οι γνώσεις του δεν είναι πιο πολύτιμες. Το σύνδρομο Down είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί, όμως δεν το είπα, δεν υπερασπίστηκα το γιο μου και τους άλλους ανθρώπους με σύνδρομο Down και η στιγμή εκείνη ήταν για μένα ολέθρια, οπότε ήθελα να το διορθώσω δημοσίως, για μένα. Ευχαριστώ.»

Κεντρική φωτογραφία: Facebook

Δείτε κι αυτό:

Στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας μοντέλο με σύνδρομο Down

Ανέβασε στο Facebook παιδί με σύνδρομο Down «εγκλωβισμένο» σε πλυντήριο