ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρτιο το επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ στον 5ο Ημιμαραθώνιο Αθηνών

Πλήρες και άρτιο ήταν το επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ για την Υγειονομική κάλυψη του 5ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών την Κυριακή.

Άρτιο το επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ στον 5ο Ημιμαραθώνιο Αθηνών

Ειδικότερα, το ΕΚΑΒ, έχοντας την επιχειρησιακή ευθύνη για την υγειονομική κάλυψη των 18.000 και πλέον δρομέων που συμμετείχαν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στον 5ο Ημιμαραθώνιο Αθηνών, συνεπικουρούμενο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές παροχής Υγείας, ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πλήρες και άρτιο επιχειρησιακό σχέδιο παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους συμμετέχοντες.

Το επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ, παράλληλα με τις μονάδες που εκτελούσαν την κανονική ημερήσια υπηρεσία τους, είχε σε πλήρη ετοιμότητα για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των αγώνων του Ημιμαραθωνίου (21.000 μέτρα), των 5.000 και 3.000 μέτρων για τις οικογένειες αλλά και της διαδρομής των 1000 μέτρων για αθλητές Special Olympics και Α.Μ.Ε.Α.:

6 Μοτοσυκλέτες (Τμήμα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης),
5 Ασθενοφόρα,
2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες,
1 Όχημα Ταχείας Επέμβασης Μικρού Όγκου,
15 Γιατρούς, 15 Διασώστες και 6 Νοσηλευτές, με την αρωγή των οποίων λειτούργησαν οι 5 σταθμοί ανεφοδιασμού των διαδρομών αλλά και τα 2 Ιατρεία στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του 5ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών, ο οποίος διεξήχθη σε ιδανικές καιρικές συνθήκες για τους συμμετέχοντες, το ΕΚΑΒ επιχείρησε μόνο σε 10 περιστατικά εκ των οποίων τα 6 διακομίσθηκαν στo Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ» ενώ στα 4 έγινε η παροχή των πρώτων βοηθειών, χωρίς να χρειαστεί να διακομισθούν κάπου. Πέραν αυτών, καταγράφηκαν ακόμη 100 ελαφρά περιστατικά τα οποία αντιμετωπίσθηκαν στα ιατρεία και τους σταθμούς ανεφοδιασμού, χωρίς να χρειασθεί περαιτέρω αντιμετώπιση.

Το ΕΚΑΒ ολοκλήρωσε με επιτυχία το επιχειρησιακό σχέδιο που αφορούσε την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας κατά τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αθηνών, χάρη στην στο υψηλό επίπεδο κατάρτισης και επαγγελματισμού τόσο του προσωπικού του όσο και των μελών της Οργανωτικής Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου, της Υγειονομικής Επιτροπής του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αλλά και των μελών των Εθελοντικών Οργανώσεων.