ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμβολική κατάληψη της ΠΟΕΔΗΝ με αλυσίδες έξω από το Υπ. Υγείας

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έκλεισαν με αλυσίδες την είσοδο του υπουργείου Υγείας σήμερα, λίγο μετά τις 6 το πρωί.

Συμβολική κατάληψη της ΠΟΕΔΗΝ με αλυσίδες έξω από το Υπ. Υγείας

Η χρήση των αλυσίδων ήταν συμβολική, καθώς οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ παραμένουν «δέσμιοι» των υποσχέσεων Αλέξη Τσίπρα, περίπου ένα χρόνο μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για πρόσληψη 4.500 γιατρών και νοσηλευτών εντός του 2015.

Περίπου 120 μέλη της ομοσπονδίας έκλεισαν την είσοδο του υπουργείου, διαμαρτυρόμενοι για τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, τόσο από την Αττική όσο και από την επαρχία, διαμαρτυρήθηκαν συγκεκριμένα για τη μη υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού πριν από έναν χρόνο για πρόσληψη 4.500 γιατρών και νοσηλευτών εντός του 2015.

«Πρωταπριλιάτικα ψέματα», γράφει ένα από τα πανό που έχει και την φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σε μαύρο μπαλόνι οι διαμαρτυρόμενοι έχουν γράψει: «Αλέξη στη σύνταξη θα βγούμε με το καροτσάκι».

2500363

Στο χώρο βρισκόταν διακριτικά μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, στις 11.30 οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου θα κάνουν νέα συμβολική κατάληψη.