ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όταν ένα φυτό μας φτιάχνει την διάθεση: Ανοιχτή Γιορτή πρασίνου στην Ακαδημία Πλάτωνος

Πώς θα ήταν η πόλη μας αν είχε περισσότερο πράσινο; Μπορεί ένα φυτό να μας φτιάξει τη διάθεση; Ποιοι είναι οι βασικοί τρόποι για να περιποιηθούμε τα φυτά μας, ώστε να...αλλάξει και η διάθεσή μας;

Όταν ένα φυτό μας φτιάχνει την διάθεση: Ανοιχτή Γιορτή πρασίνου στην Ακαδημία Πλάτωνος

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά – και όχι μόνο- θα λάβουν όσοι επισκεφθούν την ερχόμενη Κυριακή, το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Με την υποστήριξη του του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. και τη συμμετοχή των atenistas green θα διοργανωθεί μια ανοιχτή σε μικρούς και μεγάλους γιορτή με θέμα «Πρασινίζω την πόλη μου!».

Μια γιορτή που όπως λένε οι διοργανωτές της, φιλοδοξεί να κάνει πραγματικότητα αυτό έχει ως θέμα της, δηλαδή να πρασινίσει την πόλη. «Συνδυάστε τις δραστηριότητες της γιορτής μας με ένα πικ-νικ στο πάρκο, ελάτε να γνωριστούμε και να οραματιστούμε μια πιο πράσινη και όμορφη πόλη» απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους οι διοργανωτές.

Ποιες δραστηριότητες θα γίνουν

Από τις 12:00 ως τις13:00 και από τις 15:00 ως τις 16:00 οι ειδικοί θα πραγματοποιούν ξεναγήσεις σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή δίδοντας έμφαση στα φυτά της Αττικής.
Από τις 13.00 ως τις 14.00 και από τις 16.00 ως τις 17.00 θα γίνουν σεμινάρια μεταφύτευσης και λίπανσης και θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για τη φροντίδα των φυτών.

Από τις 14.30 ως τις 15.30 και από τις 15.45 ως τις 16.45 θα παρουσιαστεί θεατρικό παιχνίδι (πράσινο και δημιουργικό) ενώ από τις 11.00 ως τις 16.00 θα υπάρχει ζωγραφική για παιδιά, με θέμα το πράσινο.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα διατεθούν δωρεάν 1.000 φυτά, από θαμνάκια και λουλούδια, μέχρι αρωματικά φυτά και λαχανικά, για να γίνει η αρχή.