ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το παιχνίδι που λειτουργεί ως ασπίδα ενάντια στην άνοια

Στη δημιουργία ενός νέου παιχνιδιού για smartphones που θα βοηθήσει στη μάχη κατά της άνοιας και στην κατανόηση της λειτουργίας του εγκεφάλου προχώρησαν οι ερευνητές.

Το παιχνίδι που λειτουργεί ως ασπίδα ενάντια στην άνοια

Το Sea Hero Quest είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας στο οποίο οι παίκτες ελέγχουν τα πλοία στη μάχη κατά των εχθρών και έχει ως στόχο να καταστεί η μεγαλύτερη πηγή δεδομένων στον κόσμο σχετικά με τη χωρική συνειδητοποίηση των ανθρώπων.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανόηση του πώς οι άνθρωποι περιηγούνται στο περιβάλλον, είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο στον τομέα της έρευνας για την άνοια.

Το παιχνίδι, έργο επιστημόνων από το University College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο East Anglia, την Deutsche Telekom και έναν σχεδιαστή παιχνιδιών, αντιπροσωπεύει μια έρευνα χωρίς προηγούμενο, σύμφωνα με την Hilary Evans, επικεφαλής της έρευνας για το Αλτσχάιμερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

sea hero quest

Το Sea Hero Quest θα είναι δωρεάν για iOS και Android τηλέφωνα, και οι παίκτες θα καλούνται μεταξύ άλλων να βρουν τα κομμάτια που λείπουν από ένα χάρτη. Το παιχνίδι είναι γενικά απλό, αλλά οι προγραμματιστές λένε ότι κάθε δευτερόλεπτο προσθέτει στα ανώνυμα σύνολα δεδομένων μια εικόνα για το πώς ανταποκρίνεται ο άνθρωπος στο περιβάλλον του.

Οι μελέτες στον συγκεκριμένο τομέα είναι δύσκολες και απαιτούν επίπονη έρευνα. Οι προγραμματιστές του Sea Hero Quest ελπίζουν ότι το παιχνίδι θα έχει χιλιάδες παίκτες και ότι μόλις δύο λεπτά παιχνιδιού θα ισοδυναμούν με πέντε ώρες παραδοσιακής έρευνας.

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας είναι η απώλεια της χωρικής συνειδητοποίησης και έτσι, όταν θα είναι σε θέση να εντοπίζουν τα πρώτα σημάδια της νόσου, αυτό θα βοηθήσει στην καταπολέμησή της, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Διαβάστε επίσης:

Άνοια & Αλτσχάιμερ: Κρατήστε το μυαλό σας νέο υιοθετώντας την πιο απλή συνήθεια

Άνοια: Απαντήστε στις 10 ερωτήσεις που δείχνουν αν κινδυνεύετε

Το λαχανικό που ξανανιώνει τον εγκέφαλο!