ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για το Σάββατο 28 Μαΐου μετατέθηκε η ποδηλατική βόλτα της Actelion & των Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση

Για το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 μεταφέρθηκε τελικά, η ετήσια ποδηλατική βόλτα που διοργανώνει η Actelion Pharmaceuticals Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για βελτίωση της ζωής των ατόμων που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ), και η οποία ανταποκρίνεται και φέτος στο κάλεσμα του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας».

Για το Σάββατο 28 Μαΐου μετατέθηκε η ποδηλατική βόλτα της Actelion & των Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση

Με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο») και ώρα έναρξης τις 4μ.μ., η ποδηλατική βόλτα θα αναδείξει, για 4η συνεχή χρονιά, τον ρόλο και τις ανάγκες των ασθενών με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση στην ελληνική κοινωνία, καλώντας το κοινό να πάρει το ποδήλατό του και να «κάνει πετάλι» για να ενδυναμώσει τη φωνή όσων ζουν με τη νόσο.

Για πρώτη φορά φέτος, στην ποδηλατική βόλτα θα συμμετάσχει και ο Ολυμπιονίκης Λάμπρος Παπακώστας, μεταφέροντας με το παράδειγμά του πολύτιμα μηνύματα αγωνιστικότητας και θέλησης!

Η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση είναι μια χρόνια, απειλητική για τη ζωή πάθηση που χαρακτηρίζεται από αυξημένη πίεση στις αρτηρίες ανάμεσα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Τα συμπτώματα της ΠΑΥ δεν είναι συγκεκριμένα και μπορεί να ποικίλλουν από ήπια δυσκολία στην αναπνοή και κόπωση κατά τις καθημερινές δραστηριότητες, έως συμπτώματα δεξιάς καρδιακής ανεπάρκειας και σοβαρούς περιορισμούς στη δυνατότητα άσκησης, και εν τέλει μειωμένο προσδόκιμο ζωής.