ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΙΣ ζητά συνάντηση με τον Γ. Κατρούγκαλο για την δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Κατρούγκαλο με την οποία ζητούν συνάντηση, απέστειλαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων.

Ο ΠΙΣ ζητά συνάντηση με τον Γ. Κατρούγκαλο για την δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου

Θέμα της συνάντησης θα είναι η δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών.

Την επιστολή υπογράφουν οι Πρόεδροι του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, της Ε.Ο.Ο. κ. Αθανάσιος Κατσίκης, του Π.Φ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και του Π.Κ.Σ. κυρία Αθηνά Τραχήλη.

Να σημειωθεί, ότι ότι όχι μόνο ο ΠΙΣ αλλά σχεδόν το σύνολο των επιστημονικών φορέων, ζητά να μετατραπεί ο Τομέας Πρόνοιας σε Επαγγελματικό Ταμείο, ως καθολικός διάδοχος του Τομέα Πρόνοιας του ΤΣΑΥ, το οποίο με το νέο ασφαλιστικό εντάσσεται στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών απαλλαγών που προβλέπονται από τη Νομοθεσία, να αξιοποιηθούν οι συνδρομές του Τομέα αυτού με τον βέλτιστο τρόπο.

(Σημειώνεται ότι ο Τομέας Στέγης δεν μπορεί να ενταχθεί βάσει της νομοθεσίας σε Επαγγελματικό Ταμείο, αλλά μόνο ως νέο υποταμείο, όπως συνέβη με τις εργοληπτικές εταιρείας του ΤΣΜΕΔΕ). Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα από τη κοινή συνεργασία όλων των κλάδων των Υγειονομικών διερευνάται να δοθεί η δυνατότητα ετήσιας εθελουσίας προσαύξησης του ποσού στον ετήσιο λογαριασμό κάθε υγειονομικού, προκειμένου οι μικρές συντάξεις του μέλλοντος να συμπληρωθούν μέσω αυτής της δυνατότητας.

Εν τω μεταξύ, ο ΠΙΣ έχει ανακοινώσει, ότι θα προσβάλλει τις υπουργικές αποφάσεις για το Ασφαλιστικό στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΠΙΣ θα προσβάλλει στο ΣτΕ τις υπουργικές αποφάσεις για το Ασφαλιστικό