ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ώρες αγωνίας για τους εργαζόμενους στην κλινική «Νέο Αθήναιον»

Κορυφώνεται η αγωνία για τους νυν και πρώην εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική «Νέο Αθήναιον», που βρίσκεται επί της οδού Αστυδάμαντος στο Παγκράτι, καθώς η επιχείρηση απειλείται με έξωση, τη στιγμή που έχει σωρευμένα χρέη εκατομμυρίων ευρώ.

Ώρες αγωνίας για τους εργαζόμενους στην κλινική «Νέο Αθήναιον»

Την επίδοση της έξωσης από το Βελέντζειο Ίδρυμα Πρόνοιας και Μορφώσεως Πάρου, στο οποίο ανήκει το κτίριο, δημοσιοποίησε ο νέος γενικής διευθυντής Θ. Γιάνναρος, τέως διοικητής του Νοσοκομείου «Ελπίς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση οφείλει στο Βελέντζειο Ίδρυμα, μισθώματα που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, τα χρέη της κλινικής προς προμηθευτές και εργαζόμενους φθάνουν τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν σκαρφαλώσει στα 17 εκατ.

Ο κ. Γιάνναρος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα τόσο οι 200 εργαζόμενοι της κλινικής, όσο και οι ασθενείς, τονίζοντας πως η επίδοση της έξωσης δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία.

Όπως καταγγέλλει μάλιστα, οι δικαστικοί επιμελητές, προχώρησαν παρά την απαγόρευση από τους γιατρούς στους θαλάμους και τα χειρουργεία. Τη στιγμή εκείνη ήταν σε εξέλιξη τρία χειρουργεία, ένα εκ των οποίων σοβαρό.

Η διοίκηση της κλινικής ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης κατά το άρθρο 106β.