ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι βιώνουν οι Νέοι Γιατροί στα νοσοκομεία με τη Χρυσή Αυγή

Τις δικές τους μαρτυρίες για όσα βιώνουν στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων από την παρουσία της Χρυσής Αυγής, καταθέτουν οι ειδικευόμενοι γιατροί – μέλη του Κινήματος Νέων Γιατρών (ΚΙ.Ν.Ι.), με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Τι βιώνουν οι Νέοι Γιατροί στα νοσοκομεία με τη Χρυσή Αυγή

Τις δικές τους μαρτυρίες για όσαβιώνουν στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων από την παρουσία τηςΧρυσής Αυγής, καταθέτουν οι ειδικευόμενοι γιατροί – μέλη του Κινήματος ΝέωνΓιατρών (ΚΙ.Ν.Ι.), με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το Κίνημα Νέων Ιατρών, αφού εκφράζειτον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επισημαίνει ότι «δεν θα σταθούμε όμως εκεί, σαννα αποτελεί αυτός ο αποτρόπαιος φόνος μοναδική περίπτωση, μεμονωμένο γεγονός,αποτέλεσμα μιας διαταραχής προσωπικότητας και κάποιων αντεγκλήσεων”.

Ως νέοι ιατροί, ενεργοί πολίτες,εργαζόμενοι στον χώρο όπου ο κόσμος προσέρχεται στην πιο αδύναμη στιγμή του –αναφέρουν οι Νέοι Γιατροί - έχουμε από καιρό παρατηρήσει και καταγγείλειδημοσίως τα σημάδια σοβαρής κοινωνικής παθογένειας που αναπτύσσονται στηνΕλλάδα της κρίσης και της φτωχοποίησης: 



--Αργά τις νύχτες στα εφημερεύοντα ΤΕΠτων μεγάλων νοσοκομείων είδαμε από καιρό την εξαθλίωση των αδυνάτων, τηνεκτράχυνση των ηθών, την εξύψωση της βίας ως μέσο εναλλακτικό του διαλόγου καιτης επικοινωνίας – συχνά ως θύματα και οι ίδιοι.

--Στα εξωτερικά ιατρεία είδαμε τηναύξηση τόσο της προσέλευσης όσο και του ποσοστού παραμέλησης των χρονίωννοσημάτων από αδυναμία οικονομική των ασθενών, των θεσμών, των κοινωνικών δομώνκαι την τυφλή οργή που αυτό προκαλούσε.

--Στους διαδρόμους των κλινικώνείδαμε, ακούσαμε, υποστήκαμε τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία, την επίκληση τηςναζιστικής συμμορίας ως λύσης “πασπαρτού” για την ατομική εξασφάλιση των ολοέναλιγοστούμενων διαθέσιμων πόρων, δομών, υλικών προς όλους.

--Είδαμε τους κοντοκουρεμένουςνταήδες, ως αυτόκλητους “ελεγκτές”, να κάνουν εφόδους στα νοσοκομεία μεεπιδίωξη την επιβολή της προσφοράς της ιατρικής φροντίδας με προτεραιότητα ρατσιστικήκαι όχι ανάγκης του συνανθρώπου μας – τους σταματήσαμε στην είσοδο!

--Είδαμε τους κοντοκουρεμένους νταήδεςνα προσπαθούν να μετατρέψουν την πανανθρώπινη εθελοντική προσφορά αίματος σεφιέστα μίσους και επιλεκτικής, ρατσιστικής, δήθεν αλληλεγγύης – τους εμποδίσαμε(και κάποιοι σήμερα διώκονται γι'αυτό)!

Και οι Νέοι Γιατροί, καταλήγουν:

Θεωρούμε χρέος μας απέναντι στηνκοινωνία του σήμερα και του αύριο να καταγγείλουμε, να απομονώσουμε και εντέλει να εκριζώσουμε το ναζιστικό τέρας πριν καταφάει τον κοινωνικό ιστό:



Ως Ιατροί, γιατί ο όρκος μας και ηδεοντολογία μας δεν συνάδει με τον ρατσισμό οποιασδήποτε μορφής ή έντασης.



ΩςΕπιστήμονες, γιατί εμείς πρώτοι πρέπει να υπερασπιστούμε την Λογική, τονΔιάλογο, την Ανεκτικότητα ως υπηρέτες τους.