ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν φάρμακα και εξετάσεις στην Ευρυτανία από το Υγεία

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις καιφαρμακευτικό- υγειονομικό υλικό στους κατοίκους της Ευρυτανίας προσέφερε τονοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, στη δεύτερη κατά σειρά δράση του προγράμματος «Ταξιδεύουμεγια την Υγεία».
Δωρεάν φάρμακα και εξετάσεις στην Ευρυτανία από το Υγεία

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις καιφαρμακευτικό- υγειονομικό υλικό στους κατοίκους της Ευρυτανίας προσέφερε τονοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, στη δεύτερη κατά σειρά δράση του προγράμματος «Ταξιδεύουμεγια την Υγεία».

Συγκεκριμένα, στις 18 και 19Οκτωβρίου, κλιμάκιο 56 εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, που αποτελούταν από 26ιατρούς 14 διαφορετικών ειδικοτήτων, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικόπροσωπικό ταξίδεψε στο Καρπενήσι όπου εξέτασε περίπου 1.200 κατοίκους τηςΕυρυτανίας και πραγματοποίησε 3.500 δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.


Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν από ομάδα γιατρών που περιλάμβανε τρεις παθολόγους,τέσσερις καρδιολόγους, δύο χειρουργούς, δύο οφθαλμίατρους, δύο παιδίατρους,πλαστικό χειρουργό, αγγειοχειρουργό, δύο γυναικολόγους, δύο ορθοπαιδικούς, δύοωτορινολαρυγγολόγους, δύο ακτινοδιαγνώστες, αναισθησιολόγο, ουρολόγο καιπνευμονολόγο στο Συνεδριακό Κέντρο του Καρπενησίου. Οι διαγνωστικές εξετάσειςπου διενεργήθηκαν, περιλάμβαναν αιματολογικούς ελέγχους, pap test,υπερηχογραφήματα σώματος και αγγείων, καρδιογραφήματα και triplex καρδιάς, ενώπραγματοποιήθηκαν και 15 μικροχειρουργικές επεμβάσεις.

Παράλληλα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ δώρισεστο νοσοκομείο Καρπενησίου ένα παιδιατρικό τροχήλατο καρότσι αναζωογόνησης μετον εξοπλισμό του κι έναν έγχρωμο υπερηχοτομογράφο.

Ο Δήμαρχος του Καρπενησίου κ.Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του Ομίλου ΥΓΕΙΑ για τηνπροσφορά τους και τόνισε: «Η δυσπρόσιτη περιοχή μας και η δυσκολία στημετακίνηση των κατοίκων προς τα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργεί φαινόμενακοινωνικού αποκλεισμού. Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας οι ανάγκες είναιμεγάλες τόσο για ιατρικές όσο και εργαστηριακές υπηρεσίες. Η πρωτοβουλία τουνοσοκομείου ΥΓΕΙΑ υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για εμάς αφού δόθηκε η ευκαιρία σεεκατοντάδες δημότες μας να εξεταστούν αλλά και να προβούν στην έγκαιρη διάγνωσηασθενειών με τη διενέργεια ενδεδειγμένων διαγνωστικών εξετάσεων».

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ηΔιευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κυρία Αρετή Σουβατζόγλου τόνισε: «Μετάτην επιτυχή δράση μας το καλοκαίρι στα τρία ακριτικά νησιά Αγαθονήσι- Λειψοί –Φούρνοι, συνεχίσαμε το ταξίδι μας για την Υγεία αυτή τη φορά σε ορεινή περιοχή,προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες κατοίκων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σειατρικές υπηρεσίες. Ο ενθουσιασμός των κατοίκων που μας υποδέχθηκαν και ηπροθυμία του ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού τουΥΓΕΙΑ να συμμετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα, μας δίνει τη δύναμη νασυνεχίσουμε και σε άλλες περιοχές το έργο αυτό. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμεδωρεάν υπηρεσίες στην παραμελημένη Ελλάδα, τους ανθρώπους που διαβιούν σεδύσκολες συνθήκες σε ακριτικές ή δυσπρόσιτες περιοχές».