ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερευνα στην Βρετανία: όχι καφές μετά τις 5 το απόγευμα

Σοβαρά βλάπτει τον ύπνο μας ο καφές μετά τις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με εμλέτη που δημοσιεύετηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Sleep Medicine.
Ερευνα στην Βρετανία: όχι καφές μετά τις 5 το απόγευμα

Μπορεί να τον αγαπάμε, μπορεί να είμαστε εθισμένοι μαζί του, και να αποτελείτο ρόφημα αυτό μία καθημερινή και ευεργετική συνήθεια, όμως ο καφές μετά τις 5 το απόγευμα, βλάπτεισοβαρά τον ύπνο μας.

Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Μίσιγκαν στην Daily Mail, σημειώνοντας ότι η καφεΐνη συνδέεται τελικά με διαταραχές στον ύπνο.

Η επίδραση του ροφήματος μπορεί να διαρκέσει μέχρι καιέξι ώρες μετά την κατανάλωσή του, με αποτέλεσμα ακόμη και ένας καφές μετά τη δουλειά να επηρεάσει τον ύπνο σας τη νύχτα.


Όπως αναφέρει ο καθηγητής ψυχιατρικής Christopher Drake
από τοπανεπιστήμιο Wayne του Μίσιγκαν στη DailyMail, «οι άνθρωποι τείνουν να μηναντιλαμβάνονται τόσο τις επιδράσεις που έχει η καφεΐνη στον ύπνο, όταν πίνουνέναν καφέ από το απόγευμα καιμετά».

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τα δεδομένα από 12 ανθρώπους, οι οποίοι δεναντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα στον ύπνο, και οι οποίοι κλήθηκαν να διατηρήσουντο κανονικό τους πρόγραμμα και ρυθμούς καθημερινότητας, ωστόσο τους ζήτησαν ναπαίρνουν τρία χάπια καφεΐνης την ημέρα επί τέσσερις ημέρες έξι ώρες πρινκοιμηθούν, το επόμενο τρεις ώρες πριν κοιμηθούν και στη συνέχεια το τελευταίοαμέσως πριν τον ύπνο.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στοεπιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Sleep Medicine , είναι η πρώτη πουμελετά τις επιδράσεις συγκεκριμένης δόσης καφεΐνης που λαμβάνεται διαφορετικέςώρες πριν από τον ύπνο.