ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Save Greece from Cancer: Προστασία για ανασφάλιστους ασθενείς

Έκκληση ανθρωπιάς, για τη στήριξη των  ανασφάλιστων καρκινοπαθών, έκαναν Σύλλογοιασθενών και εκπρόσωποι
Save Greece from Cancer: Προστασία για ανασφάλιστους ασθενείς

Έκκληση ανθρωπιάς, για τη στήριξη των ανασφάλιστων καρκινοπαθών, έκαναν Σύλλογοιασθενών και εκπρόσωποι της μηκερδοσκοπικής εταιρείας Save Greece from Cancer, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου,για την παρουσίαση της δράσης της Save Greece from Cancer, που έχει στόχο τησυγκέντρωση χρημάτων, για αγορά φαρμάκων για όσους καρκινοπαθείς έχουν χάσειτην ασφαλιστική τους κάλυψη.

Στην Ελλάδα του 2013, υπάρχουν πάνω από 2.000.000ανασφάλιστοι και σύμφωνα με εκτιμήσεις κάθε μήνα 15.000 έλληνες πολίτες χάνουντην ασφαλιστική τους κάλυψη. Είναι βέβαιο ότι πολλοί στα επόμενα δυο χρόνια θααναπτύξουν κάποια μορφή καρκίνου, χωρίς να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σεφαρμακευτική αγωγή. Ανάμεσά τους θα είναι και παιδιά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." κα ΖωήΓραμματόγλου περιέγραψε με μελανάχρώματα τη ζωή των ανασφάλιστων καρκινοπαθών και τον Γολγοθά που ανεβαίνουντόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους. «Οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς είναικαταδικασμένοι καθώς δεν μπορούν ναπάρουν τα φάρμακά τους ενώ γι αυτούς είναι κλειστές και οι πόρτες τωννοσοκομείων. Βλέπουμε καθημερινά ανθρώπινα δράματα, γιατί ο καρκίνος δεν κάνειδιακρίσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι Έλληνες και ειδικάπρώην επιχειρηματίες που έχουν χάσει την ασφάλειά τους, γιατί χρωστούσαν είτεστο ΤΕΒΕ είτε στην εφορία. Αυτή την στιγμή συνάνθρωποι μας πεθαίνουν και έχουμεχρέος να τους βοηθήσουμε», τόνισε η κ .Γραμματόγλου.

Σκοπός της S.G.F.C. είναι η συγκέντρωση χρημάτων για αγοράφαρμάκων για τους ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ. Για την επίτευξη του σκοπού τηςη S.G.F.C δημιούργησε τον ιστότοπο savegreecefromcancer.org, προκειμένου να δέχεται δωρεές διαδικτυακά, ενώθα προχωρήσει και στη διοργάνωση εκδηλώσεων (καλλιτεχνικών, ενημερωτικών, κτλ).

Πρώτο μέλημα της S.G.F.C. είναι η διασφάλιση της διαφάνειαςκαι η απλοποίηση της διαδικασίας παραγγελίας και παράδοσης των φαρμάκων στουςασθενείς. Σ ‘ότι αφορά στη διαφάνεια, αυτή εξασφαλίζεται αφενός με την onlineανάρτηση σε πραγματικό χρόνο ΟΛΩΝ τωνεσόδων κι εξόδων της εταιρείας καθώς και με την επιτήρηση του ΥπουργείουΥγείας, υπό την αιγίδα του οποίου ετέθη η S.G.F.C. Οι φορείς αυτοί έχουναναλάβει την διεκπεραίωση τωνπαραγγελιών για λογαριασμό των ανασφάλιστων καρκινοπαθών ασθενών.


Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της S.G.F.C. (ΘεόδωροςΣκυλακάκης, Γεώργιος Γονιδάκης) τόνισαν «Μας γεμίζει ντροπή και οργή η ύπαρξη2.000.000 ανασφάλιστων στην Ελλάδα. Θεωρούμε χρέος μας να σηκώσουμε ένα τείχοςπροστασίας γύρω απ‘ τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς. Βοηθώντας την SGFCβοηθάμε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ανθρώπους που γνωρίζουμε κι αγαπάμε.Ελάτε όλοι κοντά μας, η SGFC είναι τοεργαλείο για να χτιστεί το τείχος. Το χτίσιμο όμως θα το κάνουμε όλοι μαζί».