ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Huffington Post: Οι Έλληνες δίνουν μαθήματα για την υγεία και την καλή ζωή!

Ο ελληνικός πολιτισμός είναιαναμφίβολα αξιοθαύμαστος και η αξία του παραμένει αναλλοίωτη από το χρόνο.

Huffington Post: Οι Έλληνες δίνουν μαθήματα για την υγεία και την καλή ζωή!

Ο ελληνικός πολιτισμός είναιαναμφίβολα αξιοθαύμαστος και η αξία του παραμένει αναλλοίωτη από το χρόνο.

Λαοί απ’ όλον τονκόσμο που επισκέπτονται τη χώρα μας επαινούν και θαυμάζουν τα μυστικά ευεξίαςκαι μακροζωίας των Ελλήνων.

Το αμερικανικόειδησεογραφικό δίκτυο Huffington Post μοιράστηκε με τους αναγνώστες του τις συνήθειεςτου λαού μας που αποτελούν μάθημα ζωής για τους πολίτες όλου του κόσμου.

1. Ακολουθούμε τημεσογειακή διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στα λαχανικά, τις ελιές, τα υγιεινά λιπαρά και έλαια, τοψάρι, τις τροφές ολικής άλεσης και το κόκκινο κρασί (με μέτρο). Οι διατροφολόγοιπιστεύουν ότι αυτές οι συνήθειες έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία,συμβάλλοντας στους χαμηλούς δείκτες καρδιοπάθειας, παχυσαρκίας, καρκίνου καιάνοιας.

2. Κοιμόμαστε τομεσημέρι

Ακόμη και σταμικρά χωριά της χώρας, τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κλειστά τομεσημέρι ώστε να μπορούμε να πάρουμε έναν υπνάκο και να ξεκουραστούμε. «Ομεσημεριανός ύπνος είναι αντίδραση και προσαρμογή στο ζεστό κλίμα», δηλώνει οΔημήτρης Τριχόπουλος, ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. «Ο μεσημεριανός ύπνος είναι μια απολαυστική συνήθεια. Κατά κάποιο τρόπο, κάνει τη μέρα να μοιάζειμεγαλύτερη σε διάρκεια.»

3. Έχουμεεποικοδομητικές απορίες

Η φιλοσοφία είναιπαράδοση για τον ελληνικό λαό. Άνθισε στους Αρχαίους Χρόνους και επηρέασε τονπολιτισμό και τις ηθικές αξίες πολλών άλλων λαών.

4. Δίνουμε μεγάλησημασία στη φιλοξενία και τη γενναιοδωρία

Η φιλοξενία είναιβαθιά ριζωμένη στην ελληνική ψυχή μέχρι και σήμερα. Ιστορικά, η προέλευση της ίδιαςτης λέξης αφορούσε στη θερμή υποδοχή των ταξιδιωτών, στους οποίους οι ντόπιοιπροσέφεραν γεύμα και φαγητό. Σήμερα, χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάθεπράξη προσφοράς προς φίλους, συγγενείς και γνωστούς.

5. Έχουμεανακαλύψει το μυστικό της μακροζωίας

Στο νησί της Ικαρίαςκατοικεί ένας από τους πιο υγιείς πληθυσμούς του κόσμου. Οι άνδρες του νησιούέχουν τετραπλάσιες πιθανότητες από τους Αμερικανούς να ζήσουν ως τα 90 τους χρόνιακαι μάλιστα με καλύτερη υγεία. Παράλληλα, οι Ικαριώτες παρουσιάζουν πολύχαμηλούς δείκτες κατάθλιψης και άνοιας. Ποιο είναι όμως το μυστικό τους γιαμακροζωία; Η απάντηση είναι τα φρέσκα και υγιεινά προϊόντα, ο καθαρός αέρας, ηξεκούραση, οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί και ο καλός ύπνος.

6. Αφιερώνουμεχρόνο στις δραστηριότητες που αγαπάμε

Οι Έλληνεςφημίζονται για τον αργό ρυθμό της καθημερινότητάς τους. Αυτό μας επιτρέπει νααπολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας.

7. Λέμε ιστορίες

Η παράδοση της ελληνικήςμυθολογίας παραμένει ζωντανή μέχρι και σήμερα. Μέσα από τις ιστορίες για τους θεούςκαι τους θνητούς, τα παιδιά διδάσκονται τη σοφία και τις ηθικές αξίες. Αυτές είναιπου μας κάνουν να κατανοούμε τον κόσμο.

8. Περνάμε χρόνοστον καθαρό αέρα

Οι υψηλέςθερμοκρασίες, ο ήλιος, οι πανέμορφες παραλίες και τα νησιά είναι αδύνατο να μαςκρατήσουν κλεισμένους στα σπίτια μας. Τα οφέλη και οι θετικές επιδράσεις τουφυσικού τοπίου αδιαμφισβήτητα συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία.

9. Μαζευόμαστεγια να απολαύσουμε το καλό φαγητό

Αγαπάμε το φαγητόκαι αγαπάμε να βρισκόμαστε παρέα με φίλους και συγγενείς. Είναι φυσικό λοιπόννα μαζευόμαστε για να απολαύσουμε όλοι μαζί ένα καλό και νόστιμο γεύμα.