ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η βιταμίνη D ανακουφίζει τους διαβητικούς

Τα συμπτώματα του νευροπαθητικού πόνου και της κατάθλιψηςφαίνεται να περιορίζει  η βιταμίνη D στις γυναίκες που πάσχουναπό διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητέςαπό το Πανεπιστήμιο Λογιόλα στο Σικάγο.
Η βιταμίνη D ανακουφίζει τους διαβητικούς

Τα συμπτώματα του νευροπαθητικού πόνου και της κατάθλιψηςφαίνεται να περιορίζει η βιταμίνη D στις γυναίκες που πάσχουναπό διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητέςαπό το Πανεπιστήμιο Λογιόλα στο Σικάγο.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση τωνσυμπληρωμάτων βιταμίνης D2στην κατάθλιψη και τον νευροπαθητικό πόνο, όταν χορηγούνται για διάστημα έξιμηνών σε γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε αισθητή βελτίωση, καθώς το 61%των ασθενών δήλωσε ότι μειώθηκε κατά πολύ ο πόνος στα πόδια και το 74%παρουσίασε μείωση του πόνου και του μουδιάσματος σε πόδια και χέρια.

«Ο πόνος αποτελεί κοινό και συχνά σοβαρό σύμπτωμα στιςγυναίκες που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και κατάθλιψη. Παρόλο που πρέπει ναγίνουν περισσότερες μελέτες για το θέμα, αποδείχθηκε ήδη ότι η βιταμίνη D2 αποτελεί μια θεραπεία πουυπόσχεται να ανακουφίσει τόσο από τον πόνο, όσο και από την κατάθλιψη», ανέφερεο δρ Todd Doyle,βασικός συντάκτης της επιστημονικής έκθεσης.