ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δανία: τέλος η δωρεάν περίθαλψη στους πλούσιους

Τέλος στην δωρεάν περίθαλψη για τους  πλούσιους Δανούς θέτει η κυβέρνηση της χώρας,καθώς οι εύρωστες οικονομικά ομάδες, θα κληθούν τώρα να πληρώνουν για παροχέςπου έως σήμερα εξασφάλιζαν δωρεάν.
Δανία: τέλος η δωρεάν περίθαλψη στους πλούσιους

Τέλος στην δωρεάν περίθαλψη για τους πλούσιους Δανούς θέτει η κυβέρνηση της χώρας,καθώς οι εύρωστες οικονομικά ομάδες, θα κληθούν τώρα να πληρώνουν για παροχέςπου έως σήμερα εξασφάλιζαν δωρεάν.

Όπως τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας BjarneCorydon, «Θα δούμε το σύστημα παροχών σταδιακά να προσαρμόζεται στο πλαίσιο τωνσυνθηκών που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση και ο διεθνής ανταγωνισμός», προσθέτοντας, ότι «Θέτουμε προτεραιότητες ώστενα χρηματοδοτήσουμε το μοντέλο».

Η Δανία είναι η σκανδιναβική χώρα που αντιμετώπισε ταμεγαλύτερα προβλήματα στη διάρκεια της κρίσης, σχολιάζει το Bloomberg. Τανοικοκυριά της χώρας είναι τα πλέον χρεωμένα στον κόσμο, αλλά η κυβέρνησηδιατήρησε την αξιολόγηση ΑΑΑ διατηρώντας τα επίπεδα δανεισμού της στο μισό τουμέσου όρου της ευρωζώνης. Αυτό έγινε και γιατί αρνήθηκε να διασώσειχρεοκοπημένες τράπεζες, προτιμώντας να αναγκάσει τους πιστωτές τωντελευταίων να υποστούν ζημίες.

Οι αλλαγές στο κράτος πρόνοιας έχουν στόχο ναεξασφαλίσουν ότι οι δαπάνες δεν θα αυξηθούν σε επίπεδα μη διαχειρίσιμα. Ωστόσοοι Δανοί, οι οποίοι είναι επιβαρυμένοι με τους υψηλότερους φορολογικούςσυντελεστές παγκοσμίως, ήδη τιμωρούν την κυβέρνηση, αφού στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών που θα γίνουν το αργότερο το 2015 η αντιπολίτευση εμφανίζει προβάδισμα,