ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άδωνις: Η εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης φέρνει το πλαφόν

Με τηλεφωνική του συμμετοχή σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Υγείας έδειξε και πάλι την επιμονή του για την επαναφορά του πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως εξακολουθεί να μην λογαριάζει
Άδωνις: Η εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης φέρνει το πλαφόν

Με τηλεφωνική του συμμετοχή σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Υγείας έδειξε και πάλι την επιμονή του για την επαναφορά του πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως εξακολουθεί να μην λογαριάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που «πάγωσε» προσωρινά το πλαφόν στη συνταγογράφηση εναντίον του οποίου είχε προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Απατώντας σε σχετική ερώτηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι ο λόγος για τον οποίο θα φέρει αύριο στην Βουλή προς ψήφιση την σχετική τροπολογία για την επιβολή πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων είναι η εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά τον περασμένο μήνα.

Όπως είπε ο υπουργός η δαπάνη αυτή “αυξήθηκε από τα 8 εκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο στα 21 εκατομμύρια ευρώ τον Απρίλιο”. Για να δικαιολογήσει την απόφασή του να επαναφέρει το πλαφόν ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι το κάνει “για να μην έχουμε μαζικές αποσύρσεις φαρμάκων”.

Στη συνέχεια απατώντας σε ερώτηση για τα κριτήρια που θα υπάρχουν για τους γιατρούς με το νέο μέτρο σχετικά με την συνταγογράφηση, είπε ότι μερικά από αυτά θα είναι “η ειδικότητα του γιατρού, η γεωγραφική περιφέρεια στην οποία λειτουργεί, τα χρόνια λειτουργίας του” και άλλα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση