ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με επιτυχία διεξήχθη το 5ο Συνέδριο Κρητικής Διατροφής & Υγείας

Παρουσία πλήθους κόσμου από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο και με μια σειρά διακεκριμένων ομιλητών διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα το 5ο Συνέδριο Κρητικής Διατροφής και Υγείας, χορηγός του οποίου ήταν
Με επιτυχία διεξήχθη το 5ο Συνέδριο Κρητικής Διατροφής & Υγείας

Παρουσία πλήθους κόσμου από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο και με μια σειρά διακεκριμένων ομιλητών διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα το 5ο Συνέδριο Κρητικής Διατροφής και Υγείας, χορηγός του οποίου ήταν η εταιρεία ΑΝΕΚ Lines.

Η εκδήλωση, η οποία έγινε στο πλοίο “Έλυρος”, διοργανώθηκε από την DASKALAKIS T.R.V. υπό την αιγίδατου «Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών», των «ΠεριφερειακώνΕνοτήτων Χανίων και Ρεθύμνης», του «Ιατρικού ΣυλλόγουΑθηνών», της «Παγκρητίου Ενώσεως» και της «Φοιτητικής ΈνωσηςΚρητών Αττικής».

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου διακεκριμένοι επιστήμονες και ομιλητές, όπως ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Δημοσθένης Ταμπάκος, ο τ.Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστημονικός Συνεργάτης του Δημόκριτου, Νικόλαος Κατσαρός, ο Φυσικός και Διδάκτορας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χαράλαμπος Κιαγιάς, ο τ.Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, ανέλυσαν τις ευεργετικές επιδράσεις της κρητικής διατροφής.

Από την πλευρά του ο ομότιμος καθηγητής Κλινικής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνης Καφάτος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα θετικά της νηστείας και στην προαγωγή της υγείας μέσω άθλησης και κρητικής διατροφής.