ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άδωνις: Προανήγγειλε προσλήψεις 970 γιατρών

Από την Πάτρα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας και αφότου επισκέφτηκε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών, ο υπουργός Υγείας προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την διαδικασία πρόσληψης γιατρών
Άδωνις: Προανήγγειλε προσλήψεις 970 γιατρών

Από την Πάτρα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας και αφότου επισκέφτηκε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών, ο υπουργός Υγείας προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την διαδικασία πρόσληψης γιατρών, η οποία εκκρεμούσε από το 2011.

Όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ήδη δρομολογηθεί η πρόληψη των πρώτων 470 γιατρών και μέσα 2014 θα έχουν προσληφθεί όλοι όσοι είχαν περάσει από κρίση το 2011. Πρόσθεσε, δε, ότι σε περίπτωση που μείνουν κενά σε θέσεις ιατρικού προσωπικού, τότε θα προστεθούν άλλες 1.000 προσλήψεις για τα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά: “Αν προσθέσουμε τους 900 επικουρικούς γιατρούς και τους 600 για τα νοσοκομεία, τότε θα έχουμε για πρώτη φορά ένα πολύ μεγάλο αριθμό προσλήψεων (...) με τις συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων που έχουμε δρομολογήσει, θα ρυθμίσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα προβλήματα με τα κενά στα νοσοκομεία”.

Σχετικά με τις διακομιδές ασθενών από νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, προς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι νοσοκομείο που θα στέλνει ασθενή σε άλλο νοσοκομείο, τότε μαζί με την αποστολή τού ασθενούς, θα φεύγει και το ποσό που αντιστοιχεί στο προϋπολογισμό του νοσοκομείου για αυτό τον ασθενή.

"Η μεταφορά ασθενών δεν θα γίνεται με τόση μεγάλη ευκολία, όπως γινόταν στο παρελθόν, αφού θα έχει επίπτωση στο νοσοκομείο αφετηρίας. Εμείς, θέλουμε να βοηθήσουμε το κάθε νοσοκομείο, να παρέχει επί τόπου τις υπηρεσίες, που μπορεί να παρέχει", σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά στο ΠΕΔΥ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι πάει πολύ καλά, ενώ σχετικά με το ζήτημα της υποστελέχωσης σε γιατρούς, τόνισε ότι ήδη προκηρύχθηκαν 900 θέσεις επικουρικών γιατρών, με τριετή υπηρεσία.

Επίσης, με αφορμή την συμμετοχή του στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν σήμερα στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αχαΐας, με θέμα τον επανασχεδιασμό της φαρμακευτικής πολιτικής, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι "για τρεισήμισι ώρες είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με όλους τους εμπλεκομένους γύρω από την πολιτική του φαρμάκου και πιστεύω ότι λύσαμε αρκετές από τις παρεξηγήσεις, αφού έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση".

Διαβάστε επίσης:

Τα άκουσε και στο "Αγ. Ανδρέας" ο Άδωνις (βίντεο)

Λακωνικός ο Άδωνις για την αναπλ. Διοικήτρια του Νοσημάτων στην Πάτρα (βίντεο)

Προκλητική αδιαφορία του Άδωνι προς τους φαρμακοποιούς